Αυτό το σεμινάριο θα σας μάθει πώς να «διαβάζετε» σωστά μία ταινία

Ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Μπούρας επιμελείται το σεμινάριο «Movie On» και αποκαλύπτει τα μυστικά ανάγνωσης μίας ταινίας.

Αυτό το σεμινάριο θα σας μάθει πώς να «διαβάζετε» σωστά μία ταινία

Ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Μπούρας επιμελείται το σεμινάριο «Movie On» και αποκαλύπτει τα μυστικά ανάγνωσης μίας ταινίας.

Αυτό το σεμινάριο θα σας μάθει πώς να «διαβάζετε» σωστά μία ταινία - εικόνα 1

Στο «Movie On» ακολουθείται βήμα - βήμα η διαδρομή από τις πρώτες εντυπώσεις θέασης μιας ταινίας, μέχρι το στήσιμο και τη συνολική αισθητική της, όπως επίσης την κριτική ανάλυση των στοιχείων που καθορίζουν το περιεχόμενό της. Το σεμινάριο που έχει τη μορφή εργαστηρίου στηρίζεται στην ενεργητική συμμετοχή του ακροατηρίου και έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τον «απλό θεατή» στον κριτικό κινηματογράφου. Με βάση την κινηματογραφική επικαιρότητα και εκκινώντας από μία συγκεκριμένη ταινία, το «Movie On» φιλοδοξεί να αρθρώσει κριτικό λόγο για αυτήν μέσα από συζητήσεις και ολοκληρωμένες αναλύσεις.

Το σεμινάριο ξεκινάει την Πέμπτη 22/2 στο Faro και ο πρώτος κύκλος του θα ολοκληρωθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:
Movie On
Faro Creative Learning, Εβρου 14, Μέγαρο Μουσικής Αθήνα, 2107717544
www.faro.gr

Αυτό το σεμινάριο θα σας μάθει πώς να «διαβάζετε» σωστά μία ταινία - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.