Οι Κυριακές μας γεμίζουν με ταινίες στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Με αφορμή τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης πραγματοποιούνται προβολές από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο, όπως και σεμινάριο για την "Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου".

Οι Κυριακές μας γεμίζουν με ταινίες στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Με αφορμή τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης πραγματοποιούνται προβολές από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο, όπως και σεμινάριο για την "Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου".

Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ. από 27/1, η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης προβάλλει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Οι Κυριακές μας γεμίζουν με ταινίες στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης - εικόνα 1

Οι προβολές έχουν ξεκινήσει ήδη με τις ταινίες «Το κορίτσι που έσωσε τη ζωή» (Χόγκιρ Χιρόρι, 2016) και «Περιπλανώμενοι» (Πέτερ Γκρένλουντ, 2015 ) του σύγχρονου σουηδικού κινηματογράφου.

Τη σκυτάλη παίρνει το φεστιβάλ Δράμας που χαρίζει ένα διήμερο γεμάτο με προβολές των βραβευμένων ταινιών της 40ης διοργάνωσης, όπως το «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη (27-28/1).

Οι προβολές συνεχίζονται με την ελληνική ταινία «Αν όχι εμείς, ποιοι;» (2011) της Νικολέττας Παπαθανασίου, η οποία θα συμμετέχει και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει ( 4/2).

Ακολουθεί η ταινία «USSAK» (2017) του Κυριάκου Κατζουράκη, ο οποίος μαζί με την ηθοποιό Κάτια Γέρου θα είναι εισηγητές της συζήτησης που θα ακολουθήσει (11/2).

Ο Ουμίτ Κόρεκεν με την ταινία του «Μπλε Ποδήλατο»( 2016), γερμανικής και τούρκικης καταγωγής, η οποία έχει στο ενεργητικό της το βραβείο καλύτερης ταινίας της ομοσπονδίας κινηματογραφικών λεσχών Ελλάδας στο 19ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης θα παρουσιάσει στις 4/3 την ταινία του «Οδύσσειες Σωμάτων – Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο» (2010) μιλώντας για την ποίηση, την πολιτική και το πάθος του εκλιπόντα Νίκου Κουνδούρου.

Σειρά παίρνουν οι ταινίες «Village Potemkin» (2016) του Δομίνικου Ιγνατιάδη (11/3),που κέρδισε το βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστή έναν πρώην χρήστη ουσιών, αλλά και «Ο Μεγάλος περίπατος της Άλκης» (2017) της Μαργαρίτας Μαντά, ένας κινηματογραφικός περίπατος για τη ζωή της συγγραφέα Άλκη Ζέη. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις μετά το τέλος και των δύο ηθοποιών με τους συντελεστές των ταινιών.

Το Σεμινάριο-Εργαστήριο με θέμα την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου» (24/1-28/3 και 19-26/4 κάθε Τετάρτη) και αποτελείται από θεωρητικά μαθήματα αλλά και εργαστήρια. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη δύναμη της εικόνας αλλά και σε εκείνους που οραματίζονται να ζωντανέψουν μια ιστορία τους στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση. Στους μετέχοντες θα παρουσιαστούν όλες οι μέθοδοι και οι τεχνικές συγγραφής αλλά και προώθησης ενός σεναρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Αλέξανδρος Κακαβάς - 6932089819
Δημήτρης Καλαντίδης - 2109941199
Θοδωρής Μουμουλίδης - 6948595004

Πληροφορίες:
Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης: 30 χρόνια Δημιουργικής Παρουσίας
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρ. Αντύπα 134 και Σοφ. Βενιζέλου 100, Ηλιούπολη, 2109941199, 2109914732
Κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
27-28/1 : Διήμερο προβολών των βραβευμένων ταινιών του 40ου Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
4/2 : «Αν όχι εμείς, ποιοι;» της Νικολέττας Παπαθανασίου.
11/2: «USSAK» του Κυριάκου Κατζουράκη.
25/2 : «Μπλε ποδήλατο» του Ουμίτ Κόρεκεν
4/3 : «Οδύσσειες σωμάτων-Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο» του Αντώνη Μποσκοΐτη.
11/3 : «Village Potemkin» του Δομίνικου Ιγνατιάδη
18/3 : « Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» της Μαργαρίτας Μαντά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.