Δείτε το τρέιλερ για το μπασκετικό άθλο του «1968»

Ο Τάσος Μπουλμέτης σκηνοθετεί την πορεία της ΑΕΚ ως την ιστορική νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων επί της Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο.

Δείτε το τρέιλερ για το μπασκετικό άθλο του «1968»

Το «1968» είναι η νέα ταίνα του Τάσου Μπουλμέτη («Πολίτικη Κουζίνα», «Νοτιάς») στην οποία σκηνοθετεί την πορεία της μπασκετικής ΑΕΚ ως τον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων όπου επικράτησε της Σκάβια Πράγας μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με 89-82 και έγινε έτσι η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε πανευρωπαϊκό τίτλο. Εκείνο το βράδυ στο στάδιο συγκεντρώθηκαν πάνω από 80.000 χιλιάδες άνθρωποι, αριθμός που κέρδισε μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος που είχε παρακολουθήσει ποτέ έναν υπαίθριο αγώνα μπάσκετ.

Η ταινία που θα κυκλοφορήσει το 2018, όταν θα συμπληρωθούν πενήντα χρόνια από την αξέχαστη νίκη, συγκεντρώνει ένα πρωτοκλασσάτο cast στο οποίο βρίσκουμε τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιώργο Μητσικώστα, Βασιλική Τρουφάκου, Ορφέας Αυγουστίδης, Στέλιο Μάινα και Γιάννης Βούρο, οι οποία ενσαρκώνουν παίκτες και παράγοντες της ομάδας. Το σενάριο αφιερώνει χρόνο όχι μόνο στα αθλητικά γεγονότα αλλά και στην ιστορία της ΑΕΚ όπως και τις άγνωστες προσωπικές ιστορίες των παικτών.

Διαβάστε τις εντυπώσεις μας από τα γυρίσματα της ταινίας εδώ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.