Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Η μοναδική σινε-γιορτή για παιδιά και νέους είναι προ των πυλών με ένα γεμάτο πρόγραμμα προβολών και events.

Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Για 20 χρόνια ο Πύργος Ηλείας φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας που αφιερώνει σε παιδιά και νέους ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών. Έτσι και φέτος (2-9/12) είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε μερικές αξέχαστες ταινίες με επίκεντρο τη νεότητα και τη φαντασία.

Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας - εικόνα 1
«Ballad from Tibet»

Στο διαγωνιστικό τμήμα φιλοξενούνται πάνω από 60 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, με το τμήμα ντοκιμαντέρ που από πέρσι διοργανώνεται στην Αμαλιάδα να συγκροτεί μαζί με τον Πύργο και το διεθνές μαθητικό διαγωνιστικό τμημα Camera Zizanio τα τρία μέρη του Φεστιβάλ Ολυμπίας, που φέτος εξαπλώνει τις δράσεις του σε συνολικά οκτώ πόλεις (Aμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αίγιο και Γαστούνη) και δεκάδες χωριά της περιφέρειας.

Ανάμεσα στα αφιερώματα βρίσκουμε το focus του φεστιβάλ στο γερμανικό κινηματογράφο το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υψηλού κύρους φεστιβάλ Σνίκελ, ενώ για δεύτερη φορά φιλοξενείται η ενότητα «Ο Δρόμος για το Δεύτερο Ήλιο» με επίκεντρο την παιδεία, τη διδασκαλία και τη μάθηση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε στα πλαίσια του Camera Zizanio τις τρεις ταινίες που γύρισαν στην Ελλάδα προσφυγόπουλα των κέντρων φιλοξενίας Ελαιώνα και Σχιστού.

Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας - εικόνα 2
«Homegrown»

Στις παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκουμε δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ. Το υποψήφιο για Όσκαρ «Life Animated» για τον κάτοχο του βραβείου Ρος Γουίλιαμς, στο οποίο αναδεικνύεται το θετικό αντίκτυπο των κινουμένων σχεδίων στα παιδιά με σύνδρομο Άσπεργκερ, και το «Strawberry Days» όπου απεικονίζονται οι αδιανόητες συνθήκες εργασίας υπό τις οποίες δουλεύουν έφηβοι μετανάστες στη Σουηδία.

Τέλος, όπως κάθε χρονιά διοργανώνονται masterclasses με διακεκριμένους επαγγελματίες του σινεμά, με τους διευθυντές φωτογραφίας Νίκο Καβουκίδη και Αργύρη Θέο, το σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη («Ρεμπέτικο»), το σκηνογράφο Αντώνη Χαλκιά και τους σχεδιαστές ειδικών εφέ αδερφούς Αλαχούζους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.