Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Η μοναδική σινε-γιορτή για παιδιά και νέους είναι προ των πυλών με ένα γεμάτο πρόγραμμα προβολών και events.

Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Για 20 χρόνια ο Πύργος Ηλείας φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας που αφιερώνει σε παιδιά και νέους ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών. Έτσι και φέτος (2-9/12) είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε μερικές αξέχαστες ταινίες με επίκεντρο τη νεότητα και τη φαντασία.

Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας - εικόνα 1
«Ballad from Tibet»

Στο διαγωνιστικό τμήμα φιλοξενούνται πάνω από 60 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, με το τμήμα ντοκιμαντέρ που από πέρσι διοργανώνεται στην Αμαλιάδα να συγκροτεί μαζί με τον Πύργο και το διεθνές μαθητικό διαγωνιστικό τμημα Camera Zizanio τα τρία μέρη του Φεστιβάλ Ολυμπίας, που φέτος εξαπλώνει τις δράσεις του σε συνολικά οκτώ πόλεις (Aμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αίγιο και Γαστούνη) και δεκάδες χωριά της περιφέρειας.

Ανάμεσα στα αφιερώματα βρίσκουμε το focus του φεστιβάλ στο γερμανικό κινηματογράφο το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υψηλού κύρους φεστιβάλ Σνίκελ, ενώ για δεύτερη φορά φιλοξενείται η ενότητα «Ο Δρόμος για το Δεύτερο Ήλιο» με επίκεντρο την παιδεία, τη διδασκαλία και τη μάθηση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε στα πλαίσια του Camera Zizanio τις τρεις ταινίες που γύρισαν στην Ελλάδα προσφυγόπουλα των κέντρων φιλοξενίας Ελαιώνα και Σχιστού.

Οι πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας - εικόνα 2
«Homegrown»

Στις παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκουμε δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ. Το υποψήφιο για Όσκαρ «Life Animated» για τον κάτοχο του βραβείου Ρος Γουίλιαμς, στο οποίο αναδεικνύεται το θετικό αντίκτυπο των κινουμένων σχεδίων στα παιδιά με σύνδρομο Άσπεργκερ, και το «Strawberry Days» όπου απεικονίζονται οι αδιανόητες συνθήκες εργασίας υπό τις οποίες δουλεύουν έφηβοι μετανάστες στη Σουηδία.

Τέλος, όπως κάθε χρονιά διοργανώνονται masterclasses με διακεκριμένους επαγγελματίες του σινεμά, με τους διευθυντές φωτογραφίας Νίκο Καβουκίδη και Αργύρη Θέο, το σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη («Ρεμπέτικο»), το σκηνογράφο Αντώνη Χαλκιά και τους σχεδιαστές ειδικών εφέ αδερφούς Αλαχούζους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/03/2023

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Δράμα χαρακτήρων και ερμηνειών, το οποίο προδίδεται από ένα ζαχαρωμένα μελοδραματικό σενάριο που εξαφανίζει σταδιακά κάθε υπόσχεση δραματικού ρεαλισμού και συναισθηματικής ειλικρίνειας.

Στο Τέλος Ξυρίζουν το Γαμπρό

Ο δημιουργός τού "I Love Karditsa" ξαναχτυπά με μια αφόρητα κακόγουστη και απίστευτα κακοφτιαγμένη "κωμωδία" παρεξηγήσεων μετά… φόνων (καλλιτεχνικών και μη).

Salò, 120 Μέρες στα Σόδομα

Ταινία – σκάνδαλο και τελευταία της παζολινικής φιλμογραφίας, μεταγράφει με απίστευτη ωμότητα και 70s προβληματισμό τις ιδέες του Μαρκήσιου Ντε Σαντ στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτικο-φιλοσοφική πραγματικότητα.

Τα Αβγά και τα Πασχάλια

Μετά τους "Φύλακες του Χρυσού Αυγού" (2017) ο ατίθασος Μαξ επιστρέφει σε μια παραλλαγή της ίδιας παιδικής περιπέτειας, η οποία ενισχύει τα μηνύματα ομαδικής δουλειάς και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.