Ετοιμαστείτε για το 8ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου (πρόγραμμα)

Πέντε μέρες, δεκάδες ταινίες και έξι θεματικές ενότητες συνθέτουν το φετινό Εθνογραφικό Φεστιβάλ.

Ετοιμαστείτε για το 8ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου (πρόγραμμα)

Μεταξύ των πιο πολυσυλλεκτικών αθηναϊκών σινε-διοργανώσεων το Εθνογραφικό Φεστιβάλ έχει γίνει πια θεσμός και στην 8η χρονιά (22-26/11) του στοχεύει να επιβεβαιώσει τη φήμη του. Με «έδρα» τον κινηματογράφο Άστορ, το φεστιβάλ ξεδιπλώνεται σε έξι θεματικές ενότητες (Πανόραμα, Φοιτητικές Ταινίες, Ειδικές Προβολές, Αφιερώματα, Εθνογραφίες της Ελλάδας, Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά) και παρουσιάζει δεκάδες ταινίες από όλον τον κόσμο.

Ετοιμαστείτε για το 8ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου (πρόγραμμα) - εικόνα 1
«Άμα-Σαν»

Ανάμεσά τους βρίσκεται το «Άμα-Σαν», ένα ντοκιμαντέρ που εκτυλίσσεται σε ένα ψαροχώρι της Ιαπωνίας όπου οι τρεις ηλκιωμένες ηρωίδες βουτούν στα βάθη της θάλασσας να ψαρέψουν χωρίς καμία συσκευή αναπνοής να τις βοηθάει. Στην άλλη άκρη της υφηλίου, στην Μπαΐα της Βραζιλίας, η ταινία «Η Πιθανότητα των Πνευμάτων» θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τα θρησκευτικά σας πιστεύω μέσα από την απεικόνιση απόκοσμων τελετουργικών και πρακτικών δαιμονισμού.

Μένουμε στη Βραζιλία και την ταινία έναρξης του φεστιβάλ «Μάλλον Ονειρευόμαστε», στην οποία παρακολουθούμε τις ζωές τριών Βραζιλιάνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο σε διάστημα τριών χρόνων, περίοδο στην οποία η πόλη έζησε το αντίκτυπο της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η ενότητα «Εθνογραφίες της Ελλάδας» στην οποία ξεχωρίζουμε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πού είσαι Σινγκάλ;» του Άγγελου Ράλλη και το μουσικό «Κάθε Μέρα» του Σπύρου Γερούση που απεικονίζει την ιστορία του ελληνικού χιπ χοπ μέσα από βιωματικές αφηγήσεις ανθρώπουν που το έζησαν εν τη γεννέσει του.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του 8ου Εθνογραφικού Φεστιβάλ:

Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Πληροφορίες:
8ο Εθνογραφικό Φεστιβάλ, 22-26/11
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28 (είσοδος εντός στοάς Κοραή)
Είσ.: € 2 (ανά προβολή), € 5 (ημερήσιο εισιτήριο), € 10 (κάρτα διαρκείας, περιορισμός αριθμός), δωρεάν (άνεργοι και φοιτητές, για όλους στις προβολές του αφιερώματος «Άνθρωπος και Περιβάλλον»)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.