Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής

2,5

Ευαίσθητη προσέγγιση μιας αληθινής ιστορίας, η οποία δεν αντέχει να μείνει μέχρι το τέλος μακριά από τα χολιγουντιανά, δακρύβρεχτα στερεότυπα.

Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής

Ευαίσθητη προσέγγιση μιας αληθινής ιστορίας, η οποία δεν αντέχει να μείνει μέχρι το τέλος μακριά από τα χολιγουντιανά, δακρύβρεχτα στερεότυπα.

Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής - εικόνα 1

Σκηνοθέτης που πηγαινοέρχεται από το ανεξάρτητο («Όλα τα Αληθινά Κορίτσια», «Joe») στο χολιγουντιανό σινεμά («Pineapple Express»), ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν διαθέτει μια αφηγηματική φινέτσα την οποία δεν συναντάς εύκολα σε ταινίες-παραγγελίες. Όπως αυτή του 27χρονου Τζέικ Μπόουμαν, θεατή του μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013, ο οποίος τραυματίζεται βαριά ύστερα από έκρηξη βόμβας. Θα χάσει και τα δύο του πόδια, αλλά θα αναγνωρίσει έναν από τους δράστες και θα ξεκινήσει ένα μαρτυρικό αγώνα για να σταθεί ξανά όρθιος, κάνοντας το όνομά του συνώνυμο με το σύνθημα «Boston Strong».

Αντιπαραθέτοντας την ατομική με τη συλλογική, «πατριωτική» έννοια του ήρωα, ο Γκριν προσεγγίζει με ευαισθησία ένα επιρρεπές στις συναισθηματικές κορόνες δράμα. Φέρνει την κάμερα κοντά στα πρόσωπα, υιοθετεί μια υποκειμενική ματιά (και όχι αυτήν της καταγραφικής «αντικειμενικής» αλήθειας) και με τη βοήθεια των συγκρατημένων ερμηνειών, ειδικά της έτοιμης για οσκαρική υποψηφιότητα Μιράντα Ρίτσαρντσον, κρατάει τους τόνους χαμηλά. Δεν αντέχει όμως να μείνει μέχρι το τέλος μακριά από τα χολιγουντιανά δακρύβρεχτα στερεότυπα, ολοκληρώνοντας το μαραθώνιο ζωής του Μπόουμαν μέσα σε μελοδραματικά κλισέ και δοξαστικές ιαχές.

2017. Διάρκεια: 119΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής

Stronger
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 119 '
  • Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Ο 27χρονος Τζέικ Μπόουμαν, θεατής του μαραθωνίου της Βοστόνης, τραυματίζεται βαριά ύστερα από έκρηξη βόμβας. Θα χάσει και τα δύο του πόδια, αλλά θα αναγνωρίσει έναν από τους δράστες και θα ξεκινήσει έναν ηρωικό αγώνα για να σταθεί ξανά όρθιος, κάνοντας το όνομά του συνώνυμο με το σύνθημα «Boston Strong».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/04/2024

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.