Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 2/11

Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν κάνουν βουτιά στο λανθιμικό σύμπαν με τον ανατριχιαστικά σαρκαστικό «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού».

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 2/11

Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν κάνουν βουτιά στο λανθιμικό σύμπαν με τον ανατριχιαστικά σαρκαστικό «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού».

Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού

Ο Γιώργος Λάνθιμος εμπνέεται από τον Ευριπίδη και κερδίζει το βραβείο σεναρίου στις Κάνες. Ο Στίβεν είναι ένας ευκατάστατος καρδιοχειρουργός που ζει ευτυχισμένος με τη σύζυγό του Άννα, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο και τα δύο τους παιδιά, την έφηβη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. Η φιλική του σχέση με τον Μάρτιν όμως, ένα δεκαεξάχρονο ορφανό από πατέρα αγόρι που εισβάλλει μεθοδικά στη ζωή του, φέρνει απρόβλεπτες και τελικά τραγικές συνέπειες.

Success Story

Ο Νίκος Περάκης σατιρίζει (ξανά) τη νεοελληνική πραγματικότητα. O Παναγής Πάνδωρας, ένας εύπορος ψυχίατρος και γιος μεγαλοεκδότη ερωτεύεται και παντρεύεται την άνεργη μα φιλόδοξη ηθοποιό Τζορτζίνα. Όταν εκείνος αποφασίζει να στραφεί στην πολιτική, οι αντιθέσεις με τη σύζυγό του έρχονται στην επιφάνεια και η άλλοτε γεμάτη πάθος και θαυμασμό σχέση τους μετατρέπεται σε σχέση ανταγωνισμού κι εκδίκησης.

Thor: Ragnarok

Ο ξανθός υπερήρωας, ο Λόκι και ο Χαλκ τα βάζουν με την Κέιτ Μπλάνσετ, ως βασίλισσα του κακού Ίλα. O σκανδιναβός θεός των κεραυνών Θορ που βρίσκεται φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το πανίσχυρο σφυρί του, αποφασίζει να φτιάξει μια υπερ-ομάδα ώστε να σώσει τον πλανήτη Άσγκαρντ από το Ράγκναρον, το μοχθηρό σχέδιο της αδίστακτης θεάς του θανάτου Ίλα.

Σημαδεμένες Καρδιές

Ρουμάνικο δράμα εποχής από τον σκηνοθέτη του «Aferim!». Στο ταραγμένο διάστημα του μεσοπολέμου, ο νεαρός συγγραφέας Εμανουέλ βρίσκεται για θεραπεία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Εκεί, διαβάζει, γράφει, καπνίζει, πίνει και φλερτάρει. Καθώς εξοικειώνεται με τη μελαγχολία της νέας ζωής του, ο Εμανουέλ ανακαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μια ζωή που πρέπει να ζήσει στο έπακρο.

Νάνος στο Σπίτι

Νάνοι κήπου εναντίον εξωγήινων σε περιπετειώδες animation. Όταν η Κλόε ανακαλύπτει ότι οι διακοσμητικοί νάνοι που έχει στον κήπο της δεν είναι αυτό που δείχνουν, πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την ήρεμη οικογενειακή και σχολική ζωή της ή αν θα ενταχθεί στον πόλεμο ενάντια στους Troggs.

Τι Συνέβη στη Δευτέρα

Sci-fi περιπέτεια με τη Νούμι Ραπάσε σε 7 διαφορετικούς ρόλους. Στο μακρινό 2073, επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, το οποίο εξαιτίας του υπερπληθυσμού απαγορεύει στις οικογένειες να αποκτούν πάνω από ένα παιδί. Καθεμία τους έχει το όνομα μιας ημέρας της εβδομάδας, όλες όμως βγαίνουν στον έξω κόσμο μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι...

Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης

Ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά για την Άλκη Ζέη. Η πολυτάραχη ζωή και το πλούσιο έργο της συγγραφέως μέσα από μαρτυρίες της ίδιας, της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Ελεγεία Υπανάπτυξης

Ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τσέκου για το εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Δεκαοκτώ χρόνια μετά το κλείσιμό του, οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Αντικρίζοντας τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνουν στο μυαλό τους σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την καταστροφική περίοδο για την βιομηχανία που έσπρωξε χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.