Το Flix it επιστρέφει στη Στέγη!

Με δύο υπέροχες ταινίες ενός σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη.

Το Flix it επιστρέφει στη Στέγη!

Οι προβολές «Flix it» επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση την Παρασκευή 13/10 με δύο από τις τελευταίες ταινίες του μαέστρου της μελαγχολίας Γιασουτζίρο Όζου.

Το «Late Autumn» (1960) αφορά τρεις μεσήλικες φίλους οι οποίοι αναλαμβάνουν να βρουν γαμπρό στην κόρη της χήρας ενός συμφοιτητή τους, εκείνη όμως αρνείται να εγκαταλείψει τη μητέρα της. Οι τρεις άντρες τότε θα γνωρίσουν από κοντά τη θέρμη μιας οικογενειακής σχέσης και του δεσμού που ενώνει μια μητέρα με την κόρη της. Η ταινία ήταν η πρόταση της Ιαπωνίας για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1961.

Η τελευταία αριστουργηματική ταινία του Όζου «An Autumn Afternoon» (1962) απεικονίζει την ιστορία αποχωρισμού ενός χήρου πατέρα από την κόρη του. Έχει ακόμα δύο γιούς, όμως εκείνη έχει επιφορτιστεί με τη φροντίδα του. Σύντομα θα πρέπει να την παντρέψει, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί και να φτιάξει δική της οικογένεια. Η κόρη θα αντιδράσει και θα συγκρουστεί με παραδόσεις αιώνων απαιτώντας αλλαγή.

Οι ταινίες θα προβληθούν σε αποκατεστημένες κόπιες από τα Shochiku Studios και σε συνεργασία με το BFI. Προλογίζει ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Ευαγγελίδης («Λάμπουν στο Σκοτάδι»).

Πληροφορίες:
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
13 Οκτωβρίου - 18.30: Late Autumn / 21.00 An Autumn Afternoon
Είσ.: € 5 (κανονικό), € 5 (Αμεα, συνοδός Αμεα), € 2 (ανεργίας), € 7 (δύο ταινίες)
Προπώληση εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.