Leatherface

1

Ένα κολάζ ανέμπνευστων jump scares, σε ένα μπερδεμένο και οριακά ρατσιστικό σενάριο που ελάχιστες γνώσεις προσφέρει για τον ίδιο τον Λέδερφεϊς, ενώ αρέσκεται στο φετιχιστικό βασανισμό των ηρώων του.

Leatherface

Ένα κολάζ ανέμπνευστων jump scares, σε ένα μπερδεμένο και οριακά ρατσιστικό σενάριο που ελάχιστες γνώσεις προσφέρει για τον ίδιο τον Λέδερφεϊς, ενώ αρέσκεται στο φετιχιστικό βασανισμό των ηρώων του.

Leatherface - εικόνα 1

Το 1974 ο πρόσφατα εκλιπών Τόμπι Χούπερ σύστησε στο κοινό τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι», ήτοι Λέδερφεϊς, έναν από τους διαβολικότερους χαρακτήρες ταινίας τρόμου, τον οποίο εμπνεύστηκε από τα πραγματικά εγκλήματα του Εντ Γκέιν. Η ταινία που άλλαξε ριζικά το είδος σοκάρισε χάρη στην ατόφια ατμόσφαιρα φόβου, στις ανατριχιαστικές ερμηνείες των ηθοποιών και στην υποβόσκουσα κριτική που ασκούσε σε παγιωμένες αμερικανικές αξίες όπως αυτήν της οικογένειας.

Leatherface - εικόνα 2

Τίποτε από τα παραπάνω δεν υπάρχει στο «Leatherface», που ανατρέχει στο παρελθόν του ομώνυμου χαρακτήρα προτού γίνει αιμοδιψής κυνηγός αφελών εκδρομέων, βλέποντάς τον να περνά την εφηβεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα, από το οποίο δραπετεύει μαζί με μερικούς διαταραγμένους «φίλους» του. Το σκηνοθετικό δίδυμο Μπουστιγιό - Μορί συνθέτει ένα κολάζ ανέμπνευστων jump scares, σε ένα μπερδεμένο και οριακά ρατσιστικό σενάριο που ελάχιστες γνώσεις προσφέρει για τον ίδιο τον Λέδερφεϊς, ενώ αρέσκεται στο φετιχιστικό βασανισμό των ηρώων. Έτσι, στις καλύτερες στιγμές της η ταινία προκαλεί την ένοχη απόλαυση ενός z-movie, χωρίς να πλησιάζει καθόλου το πνεύμα του αριστουργήματος του Χούπερ.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Leatherface

1
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 88 '
  • Αλεξάντρ Μπουστιγιό

Ταξίδι στα εφηβικά χρόνια του Λέδερφεϊς, προτού αυτός γίνει ο διαβολικός πρωταγωνιστής του «Σχιζοφρενούς Δολοφόνου με το Πριόνι».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.