Μαμά ή Γιαγιά

1,5

Η Μπινός κάνει επίδειξη τσαχπινιάς σε μια ελάχιστα αστεία και παντελώς προβλέψιμη κωμωδία-αποθέωση της οικογενειακής ευτυχίας.

Μαμά ή Γιαγιά

Η 30χρονη Αβρίλ, η οποία φιλοξενεί μόνιμα στο σπίτι της την επιπόλαιη μητέρα της, περιμένει παιδί. Προσπαθώντας να οργανώσει τη ζωή της, θα αποσυντονιστεί εντελώς όταν μάθει πως και η μητέρα της έχει μείνει έγκυος. Η Μπινός κάνει επίδειξη τσαχπινιάς σε μια ελάχιστα αστεία και παντελώς προβλέψιμη κωμωδία-αποθέωση της οικογενειακής ευτυχίας.

Μαμά ή Γιαγιά - εικόνα 1

Η δεύτερη ταινία της Νοεμί Σαλιό λειτουργεί ουσιαστικά ως όχημα για την ακούραστη Ζιλιέτ Μπινός, η οποία επιβεβαιώνει το κωμικό­ της ταλέντο σε μια ελάχιστα αστεία κωμωδία. Με την τηλεοπτική Καμίγ Κοτέν να της δίνει πάσες ως Αβρίλ, μια οργανωμένη 30άρα που περιμένει παιδί και φιλοξενεί μόνιμα στο σπίτι της την επιπόλαιη μητέρα της, η Μπινός κάνει επίδειξη τσαχπινιάς στον ρόλο της τελευταίας. Της έξω καρδιά Μαντό, η οποία σε μια παρόρμηση της στιγμής ξανασυναντά τον πρώην άντρα της, περνάει μαζί του μια νύχτα πάθους και μένει... έγκυος. Από εκεί και πέρα, η κομεντί ξεπέφτει στη φάρσα, όλες οι ατυχείς συμπτώσεις φωνάζουν «παρών», οι υστερικές αντιδράσεις δίνουν και παίρνουν, ώσπου το κοινό ζητούμενο, η οικογενειακή ευτυχία, ολοκληρώνει το αναπόφευκτο χάπι εντ.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαμά ή Γιαγιά;

Telle Mere, Telle Fille
1,5
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νοεμί Σαλιό

Η 30χρονη Αβρίλ, η οποία φιλοξενεί μόνιμα στο σπίτι της την επιπόλαιη μητέρα της, περιμένει παιδί. Προσπαθώντας να οργανώσει τη ζωή της, θα αποσυντονιστεί εντελώς όταν μάθει πως και η μητέρα της έχει μείνει έγκυος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.