Ταξίδι στην Ισπανία

2

Η γνωστή συνταγή των δύο προηγούμενων ταινιών επαναλαμβάνεται – δείχνει όμως πως έχει εξαντλήσει την έμπνευσή της.

Ταξίδι στην Ισπανία

Η τρίτη γαστρονομική εξόρμηση των κωμικών Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον, μετά την Αγγλία («Το Ταξίδι») και την Ιταλία («Ταξίδι στην Ιταλία») είναι στην Ισπανία, όπου επισκέπτονται τα διάσημα γκουρμέ εστιατόριά της. Το νέο τους road trip, το οποίο διαπερνά τη γραφική ενδοχώρα της πατρίδας του Δον Κιχώτη, ξεκινάει με μια –τι άλλο;– σαρκαστική κρίση μέσης ηλικίας, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει μπει σε νέα φάση.

Ο Κούγκαν βλέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά σε νεότερους συναδέλφους του, ενώ δηλώνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μακρινό παρελθόν και αποφεύγει τα ποτήρια με εκλεπτυσμένα κρασιά που σερβίρονται μπροστά του. Από την άλλη, ο Μπράιντον αντιμετωπίζει τις ευθύνες ενός πατέρα. Τα ξενύχτια ανήκουν στο παρελθόν, με την πρωινή γυμναστική να αντικαθιστά τις κραιπάλες. Και όλα αυτά με τον ευφράδη Κούγκαν να αρνείται μεγαλοφώνως να αποδεχτεί πως μεγαλώνει, πιστεύοντας ακράδαντα πως έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει τις σπουδαίες ερμηνευτικές στιγμές της νιότης του.

Ταξίδι στην Ισπανία - εικόνα 1

Και μια που η κουβέντα ήρθε στις διθυραμβικές... επανόδους, σε αυτό το τρίτο γευσιγνωστικό και άκρως χιουμοριστικό road trip o σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ («Το Φιλί της Πεταλούδας», «Jude») ακολουθεί τη γνωστή συνταγή των προηγούμενων ταινιών, με το πρωταγωνιστικό ντουέτο να συναγωνίζεται στο ποιος θα κάνει την πιο επιτυχημένη μίμηση διάσημων προσωπικοτήτων, rock ’n’ roll τραγουδιστών έως και πρωτοκλασάτων ηθοποιών την ώρα που απολαμβάνει υψηλής ποιότητας πιάτα. Οι καλύτερες στιγμές του φιλμ οφείλονται στον αστείρευτο αυτοσχεδιασμό, στις δαιμονισμένες ατάκες και στο φλέγμα των Κούγκαν - Μπράιντον. Πρόκειται για άλλη μία ωδή στο bromance, ένα διασκεδαστικό πορτρέτο της αντρικής φιλίας, το οποίο όμως δείχνει να έχει γράψει αρκετά... χιλιόμετρα και παρουσιάζει πλέον σημάδια κόπωσης. Με προβλήματα στο ρυθμό και τη χημεία των δύο ηθοποιών σε κάποιες στιγμές να ξεθωριάζει, το ισπανικό δείπνο είναι το πιο αδύναμο της σειράς.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι στην Ισπανία

The Trip to Spain
2
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μάικλ Γουιντερμπότομ

Οι κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον ταξιδεύουν στην Ισπανία για να επισκεφτούν τα γκουρμέ εστιατόριά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.