Ο Σύμβουλος

1

Μια ιστορία που ανακυκλώνει γνωστά κλισέ για την αγάπη, την οικογένεια και τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας που δίνουν αξία στη ζωή, μέσα από επιτηδευμένες συναισθηματικά σκηνές και το προσχηματικό παίξιμο των ηθοποιών.

Ο Σύμβουλος

Ένας επιτυχημένος υπάλληλος σε γραφείο εύρεσης εργασίας αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του όταν ένα απρόσμενο συμβάν κλονίζει την οικογένειά του.

Ο Σύμβουλος - εικόνα 1

Ο Ντέιν Τζένσεν (Τζέραρντ Μπάτλερ) είναι ένα alpha male πρότυπο του αμερικανικού ονείρου. Σκληροτράχηλος, πειθαρχημένος, με μια ευτυχισμένη οικογένεια να τον στηρίζει, πίνει καφέ με ενεργειακό αναψυκτικό για πρωινό ώστε δυναμωμένος να περάσει τη μέρα του στο γραφείο πουλώντας συμβόλαια ανέργων σε εταιρείες. Στη δουλειά του ο ανταγωνισμός δίνει το ρυθμό για γρήγορες, συνεχείς πωλήσεις οι οποίες πρέπει να επιτευχθούν με κάθε κόστος, δίχως ηθικούς φραγμούς, όπου οι πράξεις και όχι οι προσπάθειες μετρούν. Ο νόμος του ισχυρού περνά μέσα στην αρένα της εταιρείας, όπου οι αδύναμοι απολύονται επιτόπου.

Ο χαρακτήρας του Μπάτλερ είναι κλασική περίπτωση εμμονικού καριερίστα ο οποίος ζει για να δουλεύει ώστε να ικανοποιήσει τον εγωισμό του και προοδευτικά να ανελιχθεί στην κορυφή της εταιρικής αλυσίδας. Το γερό πλήγμα που θα δεχθεί η οικογένειά του τον τραντάζει, προσγειώνοντάς τον στην πραγματικότητα, σε ένα πεδίο που δεν έχει πλέον το πάνω χέρι. Από τη στιγμή που διαταράσσεται η οικογενειακή γαλήνη, ο Τζένσεν περνά μέσα από μια διαδικασία «εξανθρωπισμού» κατά την οποία συνειδητοποιεί τις λάθος προτεραιότητες που είχε βάλει στη ζωή του.

Ο Σύμβουλος - εικόνα 2

Ο παραγωγός Μαρκ Γουίλιαμς («Ο Λογιστής»), στην πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα ως σκηνοθέτης, αναλώνεται σε χιλιοειπωμένα κλισέ για την αγάπη, την οικογένεια και τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας που δίνουν αξία στη ζωή. Στο δεύτερο μισό της ταινίας ξεδιπλώνεται ένα σπιράλ επιτηδευμένων συναισθηματικά σκηνών, με τους Μπάτλερ και Γκρέτσεν Μολ να ερμηνεύουν προσχηματικά τους ρόλους τους αποτυγχάνοντας οποιαδήποτε στιγμή να φανούν πειστικοί. Η αγωνιώδης προσπάθεια του Τζένσεν για λύτρωση, καθώς συνειδητοποιεί τη θνητότητα της ύπαρξης, ξεσπά σε μια κρίση ανιδιοτέλειας που ως διά μαγείας βγάζει το καλό που έκρυβε μέσα του. Οι σεναριακές ευκολίες συνδυάζονται με ατελείωτο μελοδραματισμό και φλυαρία σε μια ούτως ή άλλως επιδερμική ιστορία στην οποία η ζωή γίνεται «καλύτερη» αν έχεις λίγη ανθρωπιά (και γερή τσέπη).

Καναδάς, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Σύμβουλος

A Family Man
1
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μαρκ Γουίλιαμς

Ένας επιτυχημένος υπάλληλος σε γραφείο εύρεσης εργασίας αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του όταν ένα απρόσμενο συμβάν κλονίζει την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.