Η αληθινή ιστορία εκατομμυρίων πίσω από τον «Απροσδόκητο Έρωτα»

Ποια είναι η απίστευτη περιπέτεια του ανθρώπου που ενέπνευσε το σκηνοθέτη Τζόελ Χόπκινς;

Η αληθινή ιστορία εκατομμυρίων πίσω από τον «Απροσδόκητο Έρωτα»

Ο Τζόελ Χόπκινς («Το Κόλπο της Ζωής μας») σμίγει στη μεγάλη οθόνη τους σπουδαίους ηθοποιούς Μπρένταν Γκλίσον και Νταϊάν Κίτον στην ταινία «Απροσδόκητος Έρωτας» για να ενσαρκώσουν ένα ζευγάρι που αποδεικνύει πως ποτέ δεν είναι αργά για μερικές ακόμα περιπέτειες. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Γκλίσον εξάλλου βασίζεται σε υπαρκτό πρόσωπο που είχε βιώσει ουκ ολίγες στη ζωή του.

Είναι τέλη της δεκαετίας του '80, η Μάγκι Θάτσερ μεσουρανεί, κι ο Ιρλανδός Χάρι Χάλοους υποχρεώνεται σε έξωση. Δίχως λεφτά και στέγη αποφασίζει να κατευθυνθεί στο πάρκο Hampstead Heath, που βρίσκεται στην λουξ πλευρά του Λονδίνου, και να χτίσει εκεί το νέο του σπίτι. Σε ένα μικρό κομμάτι γης, δίπλα σε υπερπολυτελείς επαύλεις, θα έστηνε την ολόδική του ιδιότυπη παράγκα στην οποία θα έμενε ως το τέλος της ζωής του δίχως νερό και θέρμανση, μέχρι πριν από δύο χρόνια δηλαδή έχοντας κλείσει τα 79 και κατορθώνοντας στο ενδιάμεσο να κερδίσει την ιδιοκτησία της γης που κοστολογείται στα 1 με 3 εκατομμύρια λίρες.

Η αληθινή ιστορία εκατομμυρίων πίσω από τον «Απροσδόκητο Έρωτα» - εικόνα 1
Ο Χάρι Χάλοους έξω από το σπίτι του στο Hampstead Heath

Πώς έγινε αυτό; Ας γυρίσουμε μια δεκαετία πίσω. Ο Χάρι Χάλοους μετρά περίπου δύο δεκαετίες παραμονής στο Hampstead, όταν πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος φόβος του. Μεσίτες που θέλουν να αναπτύξουν παρακείμενη έπαυλη απειλούν τον Χάλοους με απομάκρυνση καθώς καταπατεί τα εδάφη του πάρκου. Ο Ιρλανδός όμως απαντά με καταμέτωπο επίθεση ενάντια στις κατηγορίες πως βρίσκεται παρανόμως εκεί. Με βασικό πλεονέκτημα όλα τα χρόνια που κατοικούσε στο πάρκο, συν το γεγονός πως δεν ενόχλησε ποτέ και κανένα, και με τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής που ήταν αντίθετoi με τη διεύρυνση της έπαυλης ο Χάλοους κατόρθωσε το άνελπιστο και κέρδισε την ιδιοκτησία. O «καταληψίας» νομιμοποιήθηκε.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μικρό κομμάτι γης που πλέον του ανήκε κοστολογήθηκε με μίνιμουμ 1 εκατομμύριο λίρες, χρήματα για τα οποία αδιαφόρησε ο Χάλοους. Σε δηλώσεις του ο «πλουσιότερος αλήτης», όπως των αποκάλεσαν, είπε ότι δεν τον εντυπωσιάζουν τα νούμερα, εκείνος ήθελε μονάχα ένα μέρος να μένει. Και το πέτυχε. Σήμερα, μετά θάνατον, κανείς δε γνωρίζει τι θα απογίνει με το συγκεκριμένο σημείο του πάρκου. Ο Χάρι Χάλοους όμως έγραψε τη δική του απείθαρχη ιστορία στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.