Κάποτε στην Καλιφόρνια

1

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του. Μετα-ταραντινικό νεο-νουάρ με φτηνό, ξεπερασμένο χιούμορ και άτσαλη πλοκή.

Κάποτε στην Καλιφόρνια

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του. Μετα-ταραντινικό νεο-νουάρ με φτηνό, ξεπερασμένο χιούμορ και άτσαλη πλοκή.

Κάποτε στην Καλιφόρνια - εικόνα 1

T ηλεοπτικοί σεναριογράφοι που το 2010 έδωσαν στον Κέβιν Σμιθ την αστυνομική­ χαζο-περιπέτεια «Cop Out», οι Μαρκ και Ρομπ Κάλεν συναντούν ξανά τον Μπρους Γουίλις κι επανέρχονται στο ίδιο μοτίβο, με τον Μαρκ να περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα. Μετακομίζοντας από τη Νέα Υόρκη στο Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες, ακολουθούν τον αντισυμβατικό ντετέκτιβ της συμφοράς Στιβ Φορντ, ο οποίος τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του, ενώ προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα ενός γκραφιτά-φάντασμα και ταυτόχρονα να ξεφύγει από τα αδέρφια μιας πελάτισσάς του και τα τσιράκια ενός αδίστακτου τοκογλύφου.

Κάποτε στην Καλιφόρνια - εικόνα 2

Υποτίθεται πως ο Ρέιμοντ Τσάντ­λερ συναντά τον Κουέντιν Ταραντίνο σε ένα παρωδιακό νεο-νουάρ, κάτι ανάμεσα σε «True Romance», «Επτά Ψυχοπαθείς» και «The Nice Guys». Όλα αυτά σε επίπεδο προθέσεων φυσικά, καθώς οι Κάλεν μοιάζουν να γνωρίζουν μόνο τις φτηνές ευκολίες του είδους, ανίκανοι να βάλουν σε τάξη τα κλισέ μιας χοντροκομμένης πλοκής γεμάτης καρτουνίστικους χαρακτήρες και ατελείωτες απιθανότητες. Ο Μπρους Γουίλις κοπιάρει βαριεστημένα τον εαυτό του, οι σκηνές δράσης έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο, το χειρότερο απ’ όλα πάντως είναι το άτσαλο, εκβιαστικό και ’90s κοπής χιούμορ, που κυριαρχεί σε κάθε σκηνή.

Όπως σε εκείνες των καταδιώ­ξεων του ευρηματικού ντετέκτιβ, ο οποίος στη μία τρέχει να ξεφύγει ντυμένος με γυναικείο φόρεμα, περούκα και ψηλά τακούνια, ενώ στην άλλη διασχίζει ολόγυμνος πάνω σε ένα σκέιτ­μπορντ το μισό Λος Άντζελες, καταλήγει μπροστά σε έναν αστυνομικό και κρύβει το πιστόλι που κρατάει στο πιο βολικό (και χιουμοριστικά καλόγουστο) διαθέσιμο μέρος.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποτε στην Καλιφόρνια

Once Upon a Time in Venice
1
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 94 '
  • Μαρκ Κάλεν

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.