Σε ποιες προβολές θα βρίσκονται σκηνοθέτες για να μιλήσουν με το κοινό;

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι σινεφίλ από κοντά.

Σε ποιες προβολές θα βρίσκονται σκηνοθέτες για να μιλήσουν με το κοινό;

Σε μια σειρά από προβολές των κινηματογράφων αυτήν την εβδομάδα θα παρευρεθούν και οι δημιουργοί των ταινιών, σε μια ξεχωριστή ευκαιρία του κοινού να συνομιλήσει μαζί τους.

Την Πέμπτη 15/6 και το Σάββατο 17/6 στο Odeon Star City (Λεωφ. Συγγρού 111 & Λεοντίου, Ν.Κόσμος) μετά την προβολή των 22.20 της ταινίας «Ξα Μου» της Κλειώς Φανουράκη, θα παρευρεθεί στην αίθουσα ο πρωταγωνιστής Γιώργος Χωραφάς, όπως και την Παρασκευή 17/6 στο θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος» (Αγ. Κων/νου 40, Μαρούσι) μετά την προβολή των 21.00.Το βραβευμένο «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου θα προβληθεί το Σάββατο 17/6 στο θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια) παρουσία του ίδιου στην προβολή των 23.00.Στα πλαίσια της Documenta 14 προβάλλεται η ταινία «In Search of Ladino» του Νταβίν Πέρλοβ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος () την Τρίτη 20/6 στις 20.00, την οποία θα προλογίσουν η Χίλα Πέλεγκ με τη Ρένα Μόλιο, ενώ αμέσως μετά την προβολή θα συζητήσουν με το κοινό οι Γελ Πέρλοβ και η Ρένα Μόλιο.
Σε ποιες προβολές θα βρίσκονται σκηνοθέτες για να μιλήσουν με το κοινό; - εικόνα 1
«In Search of Ladino»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.