Είναι για το Καλό σου

2

Μεγάλη ισπανική εμπορική επιτυχία η οποία ξεκινάει ξεκαρδιστικά, για να προσγειωθεί τελικά σε εντελώς αναχρονιστικές, αμήχανες κι ελάχιστα αστείες λύσεις.

Είναι για το Καλό σου

Τρεις μπατζανάκηδες διαπιστώνουν πως οι κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα. Μεγάλη ισπανική εμπορική επιτυχία η οποία ξεκινάει ξεκαρδιστικά, για να προσγειωθεί τελικά σε εντελώς αναχρονιστικές, αμήχανες κι ελάχιστα αστείες λύσεις.

Είναι για το Καλό σου - εικόνα 1

Με θητεία σε κωμικά σίριαλ, οι σεναριογράφοι Γιόζεπ Γκάτελ και Μανουέλ Μπούρκουε βασίστηκαν σε μια απλή, έξυπνη ιδέα και υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στην Ισπανία: τρεις μπατζανάκηδες, διαφορετικοί σε χαρακτήρα­ και πεποιθήσεις, διαπιστώνουν πως οι νεαρές κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα, τα οποία εξελίσσονται σε μια σειρά από επιτυχημένα γκαγκ που εντυπωσιάζουν με την αμεσότητα και την ευστοχία τους.

Φλερτάροντας με τη φάρσα, αλλά αποφεύγοντας τις περισσότερες ευκολίες της, η κωμωδία του Κάρλος Θερόν σατιρίζει εύστοχα την πατρική ανασφάλεια κι εξουσία, με οδηγό ένα πρωταγωνιστικό τρίο που ευθυγραμμίζεται αβίαστα στον ίδιο ερμηνευτικό τόνο. Αυτό που δεν έχει όμως είναι τρόπο να τακτοποιήσει τις χαριτωμένες περιπλοκές ενός στόρι το οποίο στην τρίτη, αποφασιστική πράξη του προσγειώνεται σε εντελώς αναχρονιστικές, αμήχανες κι ελάχιστα αστείες λύσεις. Εγκληματικά φτηνές και απροκάλυπτα εμπορικές για τον πρότερο «έντιμο» σεναριακό βίο της ταινίας.

Ισπανία. 2017. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Είναι για το Καλό σου

Es Por Tu Bien / For Your Own Good
2
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κάρλος Θερόν

Τρεις μπατζανάκηδες διαπιστώνουν πως οι κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.