Τέσσερις ταινίες που θα δούμε φέτος στο Athens Open Air Film Festival

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου φέρνει αγαπημένες cult ταινίες στις πλατείες με ελεύθερη είσοδο και δε ξεχνά τους δημιουργούς που μας άφησαν φέτος.

Τέσσερις ταινίες που θα δούμε φέτος στο Athens Open Air Film Festival

Ο θεσμός που μετατρέπει την πόλη σε μια έναστρη κινηματογραφική αίθουσα είναι έτοιμος να την... αλώσει για έβδομη συνεχή φορά.

Παράλληλα με το αφιέρωμα στο γοτθικό τρόμο το Athens Open Air Film Festival επιλέγει ταινίες που έχουν αφήσει ξεχωριστό στίγμα στην ποπ κουλτούρα, και θα μετατρέψουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες σε feelgood εξόδους με κινηματογραφικό αέρα.

Φορώντας μπουρνούζι και με το white russian μας στο χέρι, θα κατευθυνθούμε στην προβολή του «Μεγάλου Λεμπόφκσι» των αδελφών Κοέν, ενώ θα δούμε ξανά το sci-fi αριστούργημα «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τη βραβευμένη στα Όσκαρ μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, λίγο πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες το σίκουελ δια χειρός Ντενί Βιλνέβ «Blade Runner 2049». Ο πιο ανατριχιαστικός «Δράκουλας» θα είναι πάντα ο Κρίστοφερ Λι, ενώ ο Ρέι Γουίνστον είναι το «Ερωτικό Κτήνος» στην ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ («Κάτω από το Δέρμα»). Η μνήμη του αξέχαστου Τζόναθαν Ντέμι («Η Σιωπή των Αμνών») τιμάμαται με την προβολή του «Stop Making Sense», που αποτυπώνει την ενεργητικότητας μιας συναυλίας των Talking Heads.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του φεστιβάλ:



Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα των ταινίων:

«Ερωτικό Κτήνος» (Sexy Beast) του Τζόναθαν Γκλέηζερ


«Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» (The Big Lebowski), των Αδερφών Κοέν


«Μπλέιντ Ράνερ» (Blade Runner), του Ρίντλεϋ Σκοτ


«Stop Making Sense» του Τζόναθαν Ντέμι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.