Γοτθικός τρόμος κυριεύει το Athens Open Air Film Festival

Θερινές ανατριχίλες περιμένουν τους Αθηναίους στις προβολές του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της πόλης.

Γοτθικός τρόμος κυριεύει το Athens Open Air Film Festival

Το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων με τις δωρεάν υπαίθριες προβολές του Athens Open Air Film Festival θα έχει φέτος… ανατριχιαστικό αέρα, καθώς το φεστιβάλ (από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο) είναι αφιερωμένο στο βρετανικό γοτθικό σινεμά. Το κατεξοχήν πρόσωπο των θρίλερ, ο Κρίστοφερ Λι, συμμετέχει στο πρόγραμμα με δύο ταινίες, τον «Δράκουλα» και το παγανιστικό έπος «Καταραμένο Σκιάχτρο». Οι κορυφαίοι σκηνοθέτες Ζακ Τουρνέρ και Ρομάν Πολάνσκι βρίσκονται πίσω από τη «Νύχτα του Δαίμονα» και τη «Νύχτα των Βρικολάκων» αντίστοιχα, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνουν η «Παρέα των Λύκων», το «Μάντεψε Ποιον θα Σκοτώσουν Απόψε» και η μικρού μήκους «Mistletow Bough».

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα των ταινιών:

Μάντεψε Ποιον θα Σκοτώσουν Απόψε (Dead of Night, 1945) των Αλμπέρτο Καβαλκάντι, Τσαρλς Κράιτον, Μπέιζιλ Ντίαρντεν και Ρόμπερτ Χάμερ



Δράκουλας, ο Βρικόλακας των Καρπαθίων (Horror of Dracula, 1958) του Τέρενς Φίσερ


Η Νύχτα των Βρικολάκων (The Fearless Vampire Killers, 1967) του Ρόμαν Πολάνσκι


Το Καταραμένο Σκιάχτρο (The Wicker Man, 1973) του Ρόμπιν Χάρντι


Η Νύχτα του Δαίμονα (Night of the Demon, 1957) του Ζακ Τουρνέρ


Η Παρέα των Λύκων (The Company of Wolves, 1984) του Νιλ Τζόρνταν


The Mistletow Bough (1904) του Πέρσι Στόου
Γοτθικός τρόμος κυριεύει το Athens Open Air Film Festival - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.