Η γιορτή του animation για έξι μέρες στο Τριανόν!

Ο κινηματογράφος της Κοδριγκτώνος γεμίζει με κινούμενα σχέδια.

Η γιορτή του animation για έξι μέρες στο Τριανόν!

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Animfest (16-22/3) παρουσιάζει ταινίες animation από όλο τον κόσμο στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων, το Ρομάντσο, το Βρυσάκι και τη Zeon.

Η γιορτή του animation για έξι μέρες στο Τριανόν! - εικόνα 1

Η Αθήνα πλέον απολαμβάνει σημαντική θέση ανάμεσα στις διοργανώτριες πόλεις αντίστοιχων φεστιβάλ, έτσι και φέτος η διοργάνωση επέλεξε έναν μεγάλο αριθμό ταινιών κινούμενων σχεδίων που υποβλήθηκαν, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, συνδυάζοντας ποικίλες αισθητικές αναζητήσεις διευρύνοντας τα όρια των τεχνικών επιτευγμάτων στον τομέα της κινούμενης εικόνας.

Αφιερώματα σε νέους και καταξιωμένους δημιουργούς

Τα αφιερώματα του 12ου Animfest ξεκινούν με τα «Νέα Ταλέντα 2016» δηλαδή δημιουργούς από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Το κορυφαίο φεστιβάλ του είδους «O!PLA Across the Borders» της Πολωνίας εκπροσωπείται με ταινίες που δημιουργήθηκαν σε επαγγελματικά στούντιο, ανεξάρτητα animation, σπουδαστικές ταινίες, μουσικά βίντεο κινουμένων σχεδίων, «επιγράμματα κινουμένων σχεδίων» (πολύ μικρού μήκους ταινίες) και «formanima» (πειραματικά και αφηρημένα έργα). Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ βρίσκεται και η ρετροσπεκτίβα του βραβευμένου δημιουργού Μιχάλη Αρφαρά, ο οποίος με το μεγάλο κινηματογραφικό του έργο συνδύασε μια πλειάδα τεχνικών και αισθητικών εκφράσεων, συμπυκνώνοντας εικόνες της αγωνίας των ανθρώπων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Η γιορτή του animation για έξι μέρες στο Τριανόν! - εικόνα 2
Στιγμιότυπο του νορβηγικού «The Absence of Eddy Table»

Πολυμεσικές δράσεις multimation

Μεταξύ των καινοτομιών του φετινού Animfest βρίσκεται η ενότητα «Animation και Περιβάλλον» (18-19/3), ενώ εγκαινιάζεται το project «Μεταμόρφωσις #1» σε επιμέλεια του Βέλγου Γκέρτ Βερμέιρ, όπου δίνεται έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των διαδράσεων, των ψηφιακών τεχνών και των νέων μέσων επί σκηνής. Τέλος, οι δουλειές μαθητών, καθηγητών και αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλέγιου και του Performance Workshop του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Παραστατικών και Καλών Τεχνών FrancesRich θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού.

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος ανά ενότητα : 4€
Ημερήσιο (γενική είσοδος): 7€
Ημερήσιο (φοιτητικό): 6€
Ημερήσιο (ανέργων, ΑμεΑ): 4€

Δείτε παρακάτω το trailer του φεστιβάλ

Διαβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.