Τετράωρη «Γυναίκα» στη Στέγη

Το Flix It στη Στέγη συνεχίζει τις μηνιαίες εκλπήξεις του στους λάτρεις του σινεμά.

Τετράωρη «Γυναίκα» στη Στέγη

Μοναδική και κινηματογραφικά υπερχορταστική προβλέπεται η επερχόμενη προβολή του «Flix It στη Στέγη», καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προβληθεί η τελευταία, σχεδόν τετράωρη, ταινία του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Λαβ Ντίαζ, με τίτλο «Η Γυναίκα που Έφυγε».

Ο Ντίαζ, γνωστός για το ιδιαίτερο κινηματογραφικό του στιλ που σπάει τη φόρμα της υποχρεωτικής «δίωρης διάρκειας», βραβεύτηκε στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας με το Χρυσό Λέοντα, έναν θεσμό που τον έχει βραβεύσει ξανά στο παρελθόν. «Η Γυναίκα που Έφυγε» είναι μια στοχαστική ταινία που πραγματεύεται ιδέες σχετικές με την εκδίκηση και τη συγχώρεση, την ηθική και την ευθύνη, το σημάδι που αφήνει ο άνθρωπος στην Ιστορία και για τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Εμπνευσμένη από ένα διήγημα του Τολστόι, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Χοράσια, μιας γυναίκας που έχει περάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια στη φυλακή. Πρώην δασκάλα, περνά τις μέρες της διδάσκοντας άλλες κρατούμενες γραφή και ανάγνωση και δεν περιμένει πια τίποτα από τη ζωή της. Όταν όμως μια άλλη φυλακισμένη ομολογήσει την ενοχή της για το έγκλημα για το οποίο η Χοράσια είχε καταδικαστεί, θα βγει από τη φυλακή και θα αναζητήσει την οικογένειά της. Ψάχνοντας τον γιο της, θα ανακαλύψει ξανά την πατρίδα της, τις Φιλιππίνες, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και θα συνειδητοποιήσει ότι οι συμπολίτες της ζουν υπό τον τρόμο της διαφθοράς και των απαγωγών. Και σύντομα, η γενναιόδωρη προσωπικότητά της θα διαβρωθεί από μια έντονη επιθυμία για εκδίκηση...

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας




Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 | Κεντρική Σκηνή | 19:30
Κατάλληλη για θεατές 15+
Διάρκεια: 3 ώρες και 46 λεπτά

Εισιτήρια
Κανονικό: 7 € Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 6 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 5 € ΑΜΕΑ, Συνοδός ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Γραμμή εισιτηρίων Τ.: 210 900 5 800 ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης Τ.: 213 017 8200 ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.