Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 9/3

Μια πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα, στην οποία ξεχωρίζει η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν και η θεαματική επιστροφή του Κινγκ Κονγκ.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 9/3

Μια πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα, στην οποία ξεχωρίζει η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν και η επιστροφή του Κινγκ Κονγκ.

Βερολίνο, Αντίο

Νεανικό road movie του Φατίχ Ακίν. Ο δεκατετράχρονος Μάικ που προέρχεται από πλούσια οικογένεια αλλά ζει παραμελημένος από την αλκοολική μητέρα του, γίνεται φίλος με τον καινούριο του συμμαθητή με καταγωγή από τη Ρωσία, τον Τσικ, «δανείζονται» ένα αυτοκίνητο και ξεκινούν για μια εκδρομή στην εξοχή που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου

Η ιστορία του Κινγκ Κονγκ ξαναζωντανεύει. Μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου, εξωτικού, αλλά και επικίνδυνου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό, χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ.

Η Συνωμοσία της Σκιάς

Πολιτικό θρίλερ με τον Φρανσουά Κλιζέ. Δύο χρόνια μετά από μία υπερκόπωση, ο Ντιβάλ είναι ακόμα άνεργος. Ένας αινιγματικός άνδρας επικοινωνεί μαζί του και του προσφέρει μία απλή, αλλά καλοπληρωμένη δουλειά: να απομαγνητοφωνεί τηλεφωνικές συνομιλίες από κοριό. Καθαρά λόγω οικονομικών κινήτρων, ο Ντιβάλ συμφωνεί χωρίς να εξετάσει την πραγματική ταυτότητα της επιχείρησης. Ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένος στην καρδιά μίας πολιτικής συνωμοσίας, και αντιμέτωπος με τους βίαιους μηχανισμούς του σκοτεινού κόσμου των μυστικών υπηρεσιών.

Καταπληκτικές Γυναίκες

Δραμεντί σεξουαλικής απελευθέρωσης υποψήφιο για Όσκαρ σεναρίου. Η Ντορόθεα Φιλντς είναι μια αποφασιστική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της στη Σάντα Μπάρμπαρα του 1979, μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση. Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες. Στην Άμπι, μια πανκ καλλιτέχνη με ελεύθερο πνεύμα και στην Τζούλι, μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα. Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

Park

Ελληνικό κοινωνικό δράμα βραβευμένο στη Θεσσαλονίκη και στο Σαν Σεμπαστιάν. Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας.

Ουτοπία

Αλληγορία κοινωνικής… φαντασίας του Νίκου Κουρού. Ο Αχιλλέας, ένας μέσος άνθρωπος που εργάζεται σκληρά, χάνει τη δουλειά του και έρχεται αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα της πόλης του, που χαρακτηρίζεται από διαφθορά, απληστία, φτώχεια και πόνο. Μέχρι που μια μέρα, αποδέχεται την πρόσκληση ενός ξένου, παράξενου ανθρώπου που προσφέρεται να του δείξει έναν τρόπο να αλλάξει τον κόσμο του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.