Βάζουμε ταινία. Βάζεις μουσική;

Αν συγκαταλέγεστε στο είδος μουσικών που αγαπούν τον κινηματογράφο, τότε υπάρχει ένας ιδανικός διαγωνισμός για εσάς...

Βάζουμε ταινία. Βάζεις μουσική;

Αν συγκαταλέγεστε στο είδος μουσικών που αγαπούν τον κινηματογράφο και η κατηγορία Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης είναι μακράν η αγαπημένη σας, τότε υπάρχει ένας ιδανικός διαγωνισμός για εσάς.

Βάζουμε ταινία. Βάζεις μουσική; - εικόνα 1

«Το Φύλλο της Λεύκας», η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία animation της ελληνίδας δημιουργού Ειρήνης Βιανέλλη, αναζητά μουσική! Τα βήματα είναι απλά… Δείτε παρακάτω την ταινία, συνθέστε τη δική σας πρωτότυπη μουσική, στείλτε τη συμμετοχή σας έως τις 19/4 και στις 17/5, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μάθετε αν είστε εσείς ένας από τους τρεις νικητές.

Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός πρωτότυπης σύνθεσης για μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων έχει στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας και διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο Vasco Hexel (Royal College of Music, Λονδίνο), ο Γάλλος συνθέτης, ειδικευμένος σε μουσική animation, Pierre Caillet και από την Ελλάδα, οι συνθέτες Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πλατύραχος και Δημήτρης Μαραγκόπουλος καθώς και η διευθύντρια του Φεστιβάλ Animasyros Μαρία Ανεστοπούλου. Οι έξι κριτές θα απονείμουν τρία βραβεία, τα οποία θα συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα, αξίας 800 ευρώ το πρώτο, 600 ευρώ το δεύτερο και 400 ευρώ το τρίτο.

Δείτε την εμπνευσμένη από το ομότιτλο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη μικρού μήκους ταινία και διαβάστε παρακάτω τους όρους συμμετοχής:

Βασικοί όροι διαγωνισμού

1) Σύνθεση πρωτότυπου μουσικού κειμένου (soundtrack) για την ταινία «Το φύλλο της λεύκας» της Ειρήνης Βιανέλλη. Το soundtrack μπορεί να είναι αμιγώς μουσικό ή να περιέχει και ήχους φυσικούς ή τεχνητούς ή μόνο φυσικούς ή τεχνητούς ήχους, χωρίς την παρεμβολή οποιουδήποτε κειμένου. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ανεξαρτήτως ηλικίας.
2) Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσικά-ακουστικά όργανα ή midi ή όργανα από βιβλιοθήκες ήχων, ηλεκτρονικοί ήχοι ή και φυσικοί ήχοι σύμφωνα και με τους ειδικούς όρους για τα πνευματικά δικαιώματα που αναφέρονται στους ειδικούς όρους συμμετοχής.
3) Η διαδικασία ηχογράφησης και ενσωμάτωσης της μουσικής στην ταινία θα γίνει με ευθύνη και έξοδα των ίδιων των συμμετεχόντων.
4) Οποιοδήποτε στοιχείο αφορά το ονοματεπώνυμο και κάθε προσωπικό δεδομένο του συμμετέχοντος δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην ταινία (π.χ. οποιαδήποτε κάρτα αρχής ή τέλους κλπ.) αλλά θα αναφέρεται ΜΟΝΟ στα ειδικά έντυπα συμμετοχής.
5) Η ταινία με την ενσωματωμένη μουσική αποστέλλεται ταχυδρομικά (όχι συστημένα) με ημερομηνία ταχυδρομείου μέχρι και 19/4/2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε φορητό σκληρό δίσκο τύπου usb stick. Η ταινία υπάρχει ήδη στο site του Μεγάρου σε χαμηλή ανάλυση και χωρίς ήχους για μια πρώτη προσέγγιση και στην περίπτωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην παρακάτω διεύθυνση προκειμένου να τους σταλεί το video σε υψηλή ανάλυση (σε vimeo με κωδικό) έτσι ώστε να το «κατεβάσουν» και να δουλέψουν πάνω σε αυτό. (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Υπόψη Πηνελόπης Πατρικιάνου, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τ.κ 11521, 2107282736, με την ένδειξη για τον «Διαγωνισμό Κινηματογραφικής Μουσικής» ppat@megaron.gr, www.megaron.gr).
6) Η κριτική επιτροπή έχει το δικαίωμα, αν ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγάλος, να προεπιλέξει για την ημέρα προβολής και κρίσης (17/5/2017) περιορισμένο αριθμό ταινιών από τον οποίο θα επιλεγούν οι νικητές.
7) Θα δοθούν τρία βραβεία, πρώτο, δεύτερο και τρίτο. Η επιτροπή δικαιούται να μην δώσει πρώτο βραβείο και, στην περίπτωση αυτή, μπορεί κατά την κρίση της να δοθούν 2 δεύτερα και ένα τρίτο ή 2 τρίτα και ένα δεύτερο. Τα χρηματικά βραβεία είναι 800 € το πρώτο βραβείο, 600 € το δεύτερο και 400 € το τρίτο. Ο ΟΜΜΑ θα διερευνήσει ακόμα την δυνατότητα παρουσίασης έργων των νικητών σε μια επόμενη καλλιτεχνική περίοδο χωρίς να δεσμεύεται για κάτι τέτοιο. Συλλογικά έργα (από περισσότερους συνθέτες) θα θεωρηθούν μία υποψηφιότητα. Ο κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να υποβάλει μόνο ένα έργο.
8) Η τεχνική επάρκεια της ηχογράφησης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτια ενώ ένα σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης δεν θα είναι μόνο η ίδια η μουσική αλλά η δημιουργική και πρωτότυπη συσχέτιση της με την ταινία.
9) Ο συνθέτης αν το επιθυμεί μπορεί πριν ή μετά την ταινία να προσθέσει μέχρι 20 δευτερόλεπτα μιας εισαγωγικής μουσικής, το ίδιο αφορά και την προσθήκη μιας μουσικής μέχρι 20 δευτερόλεπτα μετά το τέλος της ταινίας, επιμελούμενος ο ίδιος το τεχνικό μέρος της συνεχούς ροής του οπτικοακουστικού υλικού με τις πιθανές προσθήκες χωρίς καμιά διακοπή.
10) Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει το δικαίωμα για απεριόριστες προβολές της ταινίας με την μουσική των συμμετεχόντων στο Μέγαρο ή στο Animasyros, χωρίς πρόσθετη αμοιβή στους συνθέτες. Οι συμμετέχοντες σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να κοινοποιήσουν είτε την ταινία με το soundtrack είτε μόνο του το soundtrack με οποιοδήποτε τρόπο (τηλεόραση, ραδιόφωνο, YouTube, κοινωνικά μέσα δικτύωσης κλπ) πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η για οποιοδήποτε λόγο χρήση της ταινίας με την μουσική του κάθε συμμετέχοντος μετά τις 17/5/2017 μπορεί να γίνει μόνο με γραπτή άδεια της δημιουργού Ειρήνης Βιανέλλη. Οι συμμετέχοντες κρατούν πλήρως τα δικαιώματα του ίδιου του soundtrack τους χωρίς την ταινία. Η συμμετοχή είναι έγκυρη μόνο εφόσον γίνουν γραπτά αποδεκτοί οι γενικοί και ειδικοί όροι συμμετοχής που η μη τήρηση τους συνεπάγεται την ακύρωση της συμμετοχής.

Αναλυτικά οι γενικοί και ειδικοί όροι του διαγωνισμού εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.