Σε πόσες ώρες χωρά η κινηματογραφική ιδιοφυΐα του Γουόρχολ;

Ένα μέρος του κινηματογραφικού έργου του Άντι Γουόρχολ, από το Factory στη Στέγη.

Σε πόσες ώρες χωρά η κινηματογραφική ιδιοφυΐα του Γουόρχολ;

Ένα μέρος του κινηματογραφικού έργου του Άντι Γουόρχολ, από το Factory στη Στέγη.

Σε πόσες ώρες χωρά η κινηματογραφική ιδιοφυΐα του Γουόρχολ; - εικόνα 1

Αν στον καθέναν μας αντιστοιχούν 15 λεπτά δημοσιότητας, τι θα πρωτοδιάλεγε άραγε ο ίδιος ο Άντι Γουόρχολ για να παρουσιάσει στο δικό του τέταρτο της ώρας; Ίσως να κατάφερνε να χωρούσε όλο του το έργο ανάμεσα σε κουτιά σούπας και μπουκάλια αναψυκτικών, ίσως όμως και να μην επέλεγε απολύτως τίποτα, απλά και μόνο για να δηλώσει το αντισυμβατικό του δημιουργικό πνεύμα.

Ζωγράφος, γλύπτης, κινηματογραφιστής, συγγραφέας και συλλέκτης, ο πολύπλευρος Άντι Γουόρχολ άφησε με δύναμη το αποτύπωμά του στην ποπ κουλτούρα. Με το Factory να στεγάζει το ασύγκριτο ταλέντο του που εναντιώθηκε στα καλλιτεχνικά πρέπει της εποχής, έγινε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους ενός ολόκληρου κινήματος που εμπνέει και επηρεάζει τους καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του, το Flix it στη Στέγη επικεντρώνεται στο κινηματογραφικό έργο του ιδιαίτερου αμερικανού καλλιτέχνη, παρουσιάζοντας σε 12+ ώρες επτά ταινίες του, συνοδευμένες από αυτοσχέδια screen tests, διαδραστικές συζητήσεις, μουσική από βινύλια και φυσικά ολονύχτιο πάρτι.

Από τις 4 μ.μ του Σαββάτου 4/2 έως και τις 9 π.μ της Κυριακής 5/2, προσωπικότητες που πέρασαν από το διάσημο Factory, όπως η Έντι Σέτζγουικ -το αγαπημένο «it girl» του Γουόρχολ- και το συγκρότημα Velvet Underground, ζωντανεύουν μέσα από κόπιες 16mm που έρχονται στη Στέγη απευθείας από το MoMa της Νέας Υόρκης και μας μεταφέρουν σε μια εποχή underground κουλτούρας με φανταχτερά χρώματα και glam rock ‘n’ roll soundtrack.

Σε πόσες ώρες χωρά η κινηματογραφική ιδιοφυΐα του Γουόρχολ; - εικόνα 2

Το πρόγραμμα του αφιερώματος «12+ ώρες με τον Andy Warhol»

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

16:00 «Poor Little Rich Girl» (66 λεπτά)
17:30 Κάν’ το σαν τον Άντι Γουόρχολ – Ανοιχτή Συζήτηση (60 λεπτά)
19:00 «The Life of Juanita Castro» (66 λεπτά)
20:30 «Kitchen» (70 λεπτά)
22:00 «The Nude Restaurant» (100 λεπτά)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

00:00 «Vinyl» (70 λεπτά)
00:30 Πάρτι (στο φουαγιέ του 5ου ορόφου)
01:30 «The Velvet Underground and Nico» (67 λεπτά)
02:30 «Sleep» (321 λεπτά)

Εισιτήριο ανά ταινία € 2
Πάσο ημέρας € 7 (περιορισμένος αριθμός)
Το πάρτι και οι δράσεις στο φουαγιέ του 5ου ορόφου με ελεύθερη είσοδο χωρίς δελτία
Η προβολή της ταινίας «Sleep» με δωρεάν δελτία εισόδου
Η συζήτηση στη Μικρή Σκηνή με δωρεάν δελτία εισόδου


Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, 2109005800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.