Δώσε και σε μένα Μπάρμπα!

Το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει με ταινίες για την παραστρατημένη νεολαία, μηχανόβιους, μπαλαδόρους, ντισκομπάλες και τιμώμενο πρόσωπο την Βάνα Μπάρμπα... Απλά δεν χάνεται.

Δώσε και σε μένα Μπάρμπα!

Παραστρατημένη νεολαία, μηχανόβιοι, μπαλαδόροι, η ‘Δεσπονίς Άστερ’, ντισκομπάλες και Βάνα Μπάρμπα: ό,τι πιο cult μαζεμένο σε ένα τριήμερο απενοχοποιημένης διασκέδασης.

Δώσε και σε μένα Μπάρμπα! - εικόνα 1

Φθηνός για πολλούς και για άλλους πολύτιμος... Ο καλτ ελληνικός κινηματογράφος διχάζει. Το επίθετο ‘τολμηρός’, όμως, είναι αποδεκτό και από τα δύο κινηματογραφικά στρατόπεδα. Όσοι τον κατακρίνουν τον χαρακτηρίζουν προκλητικό και χυδαίο, οι αμετανόητοι cult fans από την άλλη ψάχνουν εμμονικά κινηματογραφικές αφηγήσεις από τις οποίες απουσιάζει κάθε ποιοτικό περίβλημα.

Φέτος, ο ελληνικός καλτ κινηματογράφος μας δίνει ραντεβού και πάλι στο Gagarin, όπου οι νοσταλγοί των ‘80s και των μπανάλ περιθωριακών ηρώων τον υποδέχονται με ανυπομονησία, αλλά και με νότες μελαγχολίας. Η απουσία του ιδρυτή του φεστιβάλ, Νίκου Τριανταφυλλίδη, δεν μπορεί παρά να είναι αισθητή.

Από τις 20/1 και ως τις 22/1, το «12ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου» περιλαμβάνει προβολές ταινιών από βιντεοκασέτες, ανάμεσά τους και soft ερωτικές ταινίες, αλλά και αφιέρωμα στον ηθοποιό Νίκο Τσαχιρίδη («Σούπερ Κουφό Κολλέγιο», 1988). Η φετινή γιορτή δεν θα μπορούσε να μην έχει το στίγμα του Νικόλα... Οι ταινίες «Ράδιο Μόσχα» (1996), «Ο Δεύτερος Άντρας» (2013) και «Οι Αισθηματιές» (2015) προβάλλονται στα πλαίσια του ξεχωριστού αφιερώματος στη μνήμη του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Νίκου Τριανταφυλλίδη, ενώ για πρώτη φορά προβάλλονται οι ταινίες «Τελική Αποπληρωμή» (2014) και «Μαριονέτες» (2015).

Οι πρωταγωνιστές σε πολλές καλτ ταινίες Βάνα Μπάρμπα και Χρήστος Κάλοου είναι τα τιμώμενα πρόσωπα του «12ου Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου», ενώ στο καθιερωμένο σαββατιάτικο μουσικό πάρτυ, που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς από τον Στράτο Λασκαρίδη και την καλτ του επιτυχία «Ανέστησες τον πεθαμένο» μέχρι και την Samantha Fox με το παγκόσμιο χιτ «Touch me», παίρνουν τη σκυτάλη ο Χρήστος Κάλλοου με τραγούδια από την δισκογραφική του δουλειά «Ραντεβού στην Κένυα» (1989) αλλά και η Μαντώ με αγαπημένες μουσικές από τα ‘90s.

Πάτρε μια ιδέα από το τι μας περιμένει στο cult τριήμερο του Gagarin από το επίσημο τρέιλερ του Φωκίωνα Μπόγρη.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.