Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 29/12

Το 2016 μας αποχαιρετά με ένα μυστηριώδες διαστημικό δράμα, αλλά και με μια αναδρομή στις ιστορίες σημαντικών προσωπικοτήτων του χορού και της λογοτεχνίας.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 29/12

Το 2016 μας αποχαιρετά με ένα μυστηριώδες διαστημικό δράμα, αλλά και με μια αναδρομή στις ιστορίες σημαντικών προσωπικοτήτων του χορού και της λογοτεχνίας.

Passengers

Περιπετειώδες δράμα επιστημονικής φαντασίας με τους Τζένιφερ Λόρενς και Κρις Πρατ. Το ταξίδι δυο επιβατών ενός διαστημόπλοιου που τους μεταφέρει σε μια καινούργια ζωή σε έναν άλλο πλανήτη παίρνει θανάσιμη τροπή όταν, μυστηριωδώς, ξυπνούν από τις κάψουλες ύπνωσής τους, 90 χρόνια πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Όσο ο Τζιμ κι η Ορόρα προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο πίσω από αυτή τη δυσλειτουργία, ερωτεύονται ο ένας τον άλλο υπό την απειλή της επικείμενης πρόσκρουσης του σκάφους και της ανακάλυψης της αλήθειας που τους ξύπνησε.

Η Χορεύτρια

Η αληθινή ιστορία της πρωτοπόρας μπαλαρίνας – σύμβολο της μπελ επόκ Λόι Φούλερ. Ακόμη και μπροστά στο φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή αμερικανίδα που έφτασε να χορεύει στην Όπερα του Παρισιού δε σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει το χορό της. Η συνάντηση της με την Ισιδώρα Ντάνκαν, μιας νεαρής γεμάτη ταλέντο και φιλοδοξία, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της.

Ποίηση Χωρίς Τέλος

Το δεύτερο μέρος της σουρεαλιστικής σινε-αυτοβιογραφίας του Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι. Στο Σαντιάγο της Χιλής του ’40 και του ’50 ο νεαρός «Αλεχαντρίτο» αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του. Μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής, θα γνωρίσει τον Ενρίκε Λιν, τη Στέλλα Ντίαζ, τον Νικάνορ Πάρρα και άλλους πολλά υποσχόμενους, αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι Μεγάλοι της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Βυθισμένοι σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού θα ζήσουν όλοι μαζί, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία.

Γιατί Αυτόν;

Κωμωδία με τους Μπράιαν Κράνστον και Τζέιμς Φράνκο. Κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο Νεντ, ένας υπερπροστατευτικός αλλά τρυφερός πατέρας, και η οικογένειά του επισκέπτονται την κόρη του στο Στάνφορντ, όπου γνωρίζει τον μεγαλύτερό του εφιάλτη: τον καλοπροαίρετο αλλά απροσάρμοστο φίλο της, Λερντ. Μια αντιζηλία ξεκινάει, και συνάμα ο πανικός του Νεντ μεγαλώνει όταν συνειδητοποιεί πόσο χαμένος νιώθει στον πολυτελή κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και όταν μαθαίνει ότι ο Λερντ σχεδιάζει να ζητήσει την κόρη του σε γάμο.

Το Σινικό Τείχος

Περιπέτεια φαντασίας με τον Ματ Ντέιμον, σε σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού. Στην πρώτη αγγλόφωνη παραγωγή του Κινέζου σκηνοθέτη γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος και διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο που αυτό κατασκευάστηκε. Καθώς κύματα επιδρομών υπερφυσικών τεράτων που, σύμφωνα με το θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Τείχος, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.