Βαϊάνα

3

Ακόμη μία δυναμική πριγκίπισσα κατορθώνει να υπηρετήσει με συνέπεια την παραμυθένια συνταγή της εφευρετικότατης Disney.

Βαϊάνα

Όταν στην Αρχαία Πολυνησία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια περιπέτεια για να λύσει τα μάγια. Ακόμη μία δυναμική πριγκίπισσα κατορθώνει να υπηρετήσει με συνέπεια την παραμυθένια συνταγή της εφευρετικότατης Disney.

Βαϊάνα - εικόνα 1

«Η Μικρή Γοργόνα», «Αλαντίν», «Ηρακλής». Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ρον Κλέμεντς έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση του ντισνεϊκού animation, η οποία πάτησε στον εκμοντερνισμό της διαχρονικής, χρυσοφόρας διηγηματικής συνταγής του θείου Γουόλτ. Μαζί με τον Ντον Χολ των «Υπερέξι», ο Κλέμεντς είναι και πάλι εδώ για να την εκτελέσει στο πλαίσιο μιας απόλυτα φροντισμένης παραγωγής και πάνω στις παραμυθένιες διαστάσεις μιας ιστορίας εμπνευσμένης από την πολυνησιακή παράδοση. Σύμφωνα με αυτήν, όταν στην Αρχαία Ωκεανία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη αγνοεί τις αυστηρές διαταγές του πατέρα της, ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια οδύσσεια για να λύσει τα μάγια και να σώσει τον λαό της.

Στο δρόμο θα συναντήσει, ανάμεσα σε άλλα, πρώτα τον απρόθυμο να τη βοηθήσει πληθωρικό ημίθεο Μάουι, υπεύθυνο για όλη αυτήν τη φασαρία, και κατόπιν καρύδες-πειρατές θαρρείς βγαλμένες από έναν υδάτινο «Mad Max», ένα καβούρι με διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ (απολαυστικός ο Τζεμέιν Κλέμεντ) κι ένα ανίκητο τέρας από λάβα. Αστείοι συνοδοιπόροι, όπως ένας αλλήθωρος κόκορας, αγωνία, διασκεδαστικό θέαμα και τραγούδια του Λιν-Μανουέλ Μιράντα πλαισιώνουν την ευχάριστα προβλέψιμη περιπέτειά της, υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες και εισπράξεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Προβάλλεται σε πρωτότυπη, μεταγλωττισμένη, 2D και 3D εκδοχή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Βαϊάνα

Moana
3
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ντον Χολ

Όταν στην Αρχαία Πολυνησία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια περιπέτεια για να λύσει τα μάγια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.