Creepy

2

Επιβλητική ατμόσφαιρα, ανησυχητικές εικόνες κι ένας φιλόδοξος συνδυασμός ταινίας τρόμου, αστυνομικής ιστορίας, ψυχολογικού θρίλερ και οικογενειακού δράματος που σκοντάφτει σε λογικά άλματα, αβέβαια κίνητρα και μια ελάχιστα πειστική πλοκή.

Creepy

Επιβλητική ατμόσφαιρα, ανησυχητικές εικόνες κι ένας φιλόδοξος συνδυασμός ταινίας τρόμου, αστυνομικής ιστορίας, ψυχολογικού θρίλερ και οικογενειακού δράματος που σκοντάφτει σε λογικά άλματα, αβέβαια κίνητρα και μια ελάχιστα πειστική πλοκή.

Creepy - εικόνα 1

Μετά το ελεγειακό δράμα «Ταξίδι­ στην Άλλη Όχθη», ο Κιγιόσι Κουρο­σάβα επιστρέφει στο αγαπημένο του είδος, το θρίλερ («The Cure», «Pulse», «Serpent’s Path»), και σε έναν καθηγητή Εγκληματολογίας, ο οποίος αναλαμβάνει να εξετάσει την παλιά, ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης μιας οικογένειας. Την ίδια στιγμή αρχίζει να διαπιστώνει πως ο παράξενος γείτονας του σπιτιού στο οποίο έχει μόλις μετακομίσει με τη γυναίκα του συμπεριφέρεται όλο και πιο ύποπτα. Παίρνοντας το χρόνο του, ο Κουροσάβα αναπτύσσει μια πλοκή που κινείται σαν σε λαβύρινθο, ενώ αφήνει ίχνη ταινίας τρόμου, αστυνομικής ιστορίας, ψυχολογικού θρίλερ κι ενός οικογενειακού δράματος πάνω στην έλλειψη επικοινωνίας.

Και αν οι εικόνες του Γιαπωνέζου δημιουργού καταφέρνουν στο μεγαλύτερο μέρος του φιλμ να ισορροπήσουν ανάμεσα στους κώδικες όλων αυτών των ειδών, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το πραγματολογικά αφελές σενάριο, το οποίο χειρίζεται αμήχανα σκηνές έντασης και αντιπαραθέσεις χαρακτήρων. Έτσι, πιασμένο σε αβέβαια κίνητρα και λογικά άλματα, το πραγματικά ανατριχιαστικό στοιχείο του «Creepy», συνδεδεμένο με το βαθιά ανθρώπινο, παραμένει μια απλή υπόνοια και μια χαραμισμένη ευκαιρία.

Ιαπωνία. 2016. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Creepy

2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 130 '
  • Κιγιόσι Κουροσάβα

Ο πρώην αστυνομικός και νυν καθηγητής Εγκληματολογίας Τακακούρα αναλαμβάνει να εξετάσει την παλιά, ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης μιας οικογένειας, την ώρα που αρχίζει να διαπιστώνει πως ο παράξενος γείτονάς του έχει μια όλο και πιο ύποπτη συμπεριφορά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.