Ταξίδι στον Πύργο για τη γιορτή του παιδικού σινεμά

Το Σάββατο 3/12 ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας, η μοναδική διοργάνωση που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, μυώντας τις νέες γενιές στη μαγεία της 7ης Τέχνης.

Ταξίδι στον Πύργο για τη γιορτή του παιδικού σινεμά

Δεν είναι και τόσο μακριά… 293 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ο Πύργος Ηλείας, όπου εδρεύει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Και το σινεφίλ οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την Πελοπόννησο σίγουρα αξίζει τον κόπο... Από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα που δίνει την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία της 7ης Τέχνης. Μάλιστα, οι ταινίες με παιδική και νεανική θεματολογία προβάλλονται σε οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου συνολικά, αφού πέρα από τον Πύργο το φεστιβάλ απλώνεται οργανωτικά σε Αμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι και Γαστούνη.



Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίζονται 64 ταινίες (19 μεγάλου μήκους και 45 μικρού και μεσαίου μήκους), από 34 χώρες. Οι ταινίες αυτές καταπιάνονται με θέματα όπως φιλία, το φυσικό και σχολικό περιβάλλον, τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την παγκοσμιοποίηση, τις οικογενειακές σχέσεις, την έννοια της απώλειας, την οικολογία και την ανοχή στη διαφορετικότητα. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ομιλίες για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τις νεότερες γενιές, καθώς επίσης και αφιερώματα.

Ταξίδι στον Πύργο για τη γιορτή του παιδικού σινεμά - εικόνα 1

Τέλος, έχει κλειστεί και πάλι ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ραντεβού με το Camera Zizanio, την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας που επιμελείται ο Νίκος Θεοσοδίου. Στα διαγωνιστικά προγράμματα της παράλληλης διοργάνωσης συμμετέχουν 266 οπτικοακουστικές δημιουργίες παιδιών, εφήβων και νέων μέχρι 20 ετών!

Σε αυτό λινκ θα βρείτε τον κατάλογο με τις ταινίες που θα προβληθούν στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.