5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις...

Η κυκλοφορία της απολαυστικής ανεξάρτητης δραμεντί «Captain Fantastic» του Ματ Ρος μάς θυμίζει άλλες πέντε κορυφαίες weirdo οικογενειακές στιγμές που είδαμε στην οθόνη και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις...

Η κυκλοφορία της απολαυστικής ανεξάρτητης δραμεντί «Captain Fantastic» του Ματ Ρος μάς θυμίζει άλλες πέντε κορυφαίες weirdo οικογενειακές στιγμές που είδαμε στην οθόνη και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε

Οικογένεια Άνταμς (1991)

του Μπάρι Σόνενφελντ

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 1

Η αριστουργηματική σειρά κόμικς του Τσαρλς Άνταμς μεταφέρεται στην οθόνη, όχι με τόσο ρηξικέλευθο δημιουργικά τρόπο αλλά σίγουρα με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ, και κάνει ένα οξυδερκές σχόλιο πάνω στην έννοια της ιδανικής οικογένειας. Η εκκεντρική οικογένεια Άνταμς, που κατάγεται από μάγισσες του Μεσαίωνα, διασκεδάζει στον πύργο της κάνοντας μακάβρια αστεία και αντιμετωπίζοντας το θάνατο σαν μια διόλου δυσάρεστη κατάσταση. Ένας γκοθ ύμνος στη διαφορετικότητα, αφού όποιος βρίσκεται έξω από τις νόρμες αντιμετωπίζεται από τους πολλούς ως φρικιό.

Pink Flamingos (1972)

του Τζον Γουότερς

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 2

Βλάσφημο, προκλητικό και ενοχλητικό μέχρι το κόκαλο, το camp δημιούργημα που πλημμυρίζει από technicolor διαστροφή και κιτς υπερβολή, αποτελεί ένα πρωτοφανές κινηματογραφικό αντάρτικο σε οποιαδήποτε σύμβαση. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ντιβάιν, η Έντι, ο Κράκερς και η Κότον που μένουν μέσα στο τρέιλερ της ακολασίας αποτελούν μια –από κάθε άποψη– extreme βερσιόν μιας «οικογένειας» που διακατέχεται όμως ταυτόχρονα από μια ιδιαίτερη ευαισθησία.

Κυνόδοντας (2009)

του Γιώργου Λάνθιμου

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 3

Ο εγκλεισμός και ο προστατευτισμός ως υπέρτατη διαστροφή. Ένας πατέρας και μια μάνα που κλειδώνουν τα τρία παιδιά τους μέσα σε μια μονοκατοικία προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά από την παρακμή της σύγχρονης εποχής. Μια αλληγορία με σοκαριστικές σεκάνς, αντινατουραλιστική ερμηνευτική προσέγγιση και χιουμοριστικά στοιχεία που σαρκάζει με υποδόριο τρόπο τις ασφυκτικές οικογενειακές σχέσεις και την αδυναμία του Έλληνα –και όχι μόνο– να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τους δικούς του. Το διαβατήριο του Λάνθιμου για διεθνή καριέρα.

Οικογένεια Τένενμπαουμ (2001)

του Γουές Άντερσον

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 4

Ο για χρόνια εξαφανισμένος πατέρας Ρόιαλ ανακοινώνει στην αποξενωμένη οικογένειά του ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου και ζητά συγχώρεση. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε την αξιαγάπητα δυσλειτουργική οικογένεια Τένενμπαουμ, κάθε μέλος της οποίας προσπαθεί να ορθοποδήσει σε έναν σκληρό και αφόρητα κυνικό κόσμο. Ο Γουές Άντερσον προσεγγίζει με μοναδική τρυφερότητα τον κόσμο των “άλλων” αυτών που ζουν στο περιθώριο της επιτυχίας, αλλά στην καρδιά της ανθρωπιάς.

Συνηθισμένοι Άνθρωποι (1980)

του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 5

Τι ντεμπούτο και αυτό... Όταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποφασίζει να περάσει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα, μεταφέροντας το μυθιστόρημα της Τζούντιθ Γκεστ, κάνει έναν οσκαρικό θρίαμβο τέτοιου μεγέθους. Η απώλεια του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας ξετυλίγει το κουβάρι μιας σειράς από συμπλέγματα, νευρώσεις, απωθημένα και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Η ψυχανάλυση δίνει ένα συναρπαστικό ραντεβού με την 7η Τέχνη σε ένα πολυεπίπεδο δράμα που αποδομεί δεξιοτεχνικά την έννοια της οικογένειας.

Captain Fantastic (2016)

του Ματ Ρος

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 6

Η οικογένεια Κας ζει μακριά από τον καταναλωτισμό, βαθιά μέσα στην ορεινή φύση των βορειοδυτικών ΗΠΑ. Εκεί μεγαλώνουν με έναν ιδιαίτερο, αλλά απαιτητικό σωματικά και πνευματικά τρόπο τα έξι παιδιά τους. Ένα οδικό ταξίδι θα φέρει την αντισυμβατική φαμίλια αντιμέτωπη με τον πραγματικό κόσμο, σε μια παιχνιδιάρικη σάτιρα τόσο του κομφορμισμού όσο και της προοδευτικής Αμερικής.

Περισσότερες πληροφορίες

Captain Fantastic

3
  • Δραματική κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 118 '
  • Ματ Ρος

Ένας πατέρας αφοσιωμένος στο να μεγαλώσει τα έξι παιδιά του με σωματικά και πνευματικά αντισυμβατικό, αλλά απαιτητικό τρόπο αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον απομονωμένο μέσα στην άγρια φύση παράδεισό του και να επιστρέψει οικογενειακώς στην κοινωνία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.