Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω

1,5

Μια περιπέτεια που αστοχεί υποδειγματικά στα πεδία της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας και του σεναρίου.

Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω

Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Τζακ Ρίτσερ, η ταγματάρχης Τέρνερ και η 15χρονη Σαμάνθα προσπαθούν να ξεσκεπάσουν μια φονική σκευωρία που έχει στήσει μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού, σε μια περιπέτεια που αστοχεί υποδειγματικά στα πεδία της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας και του σεναρίου.

Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω - εικόνα 1

Σίκουελ για ακόμη έναν παραστρατιωτικό αντιήρωα. Εδώ μιλάμε για τον Τζακ Ρίτσερ, τον οποίο εμπνεύστηκε ο Άγγλος συγγραφέας Λι Τσάιλντ, μετατρέποντας τον σε πρωταγωνιστή των μπεστ σέλερ του. Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας και νυν drifter, στη δεύτερη προσωπική του ταινία, επιστρέφει στην παλιά του βάση για να ξεδιαλύνει μια σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος της ταγματάρχη Τέρνερ. Οι δυο τους μαζί με τη 15χρονη Σαμάνθα, που ενδέχεται να είναι κόρη του Ρίτσερ (!), ξεκινούν μιαν άνιση μάχη απέναντι σε μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού.

Τώρα, πώς καταφέρνει μια πατενταρισμένη χολιγουντιανή περιπέτεια να πετύχει μια τόσο σοβαρή αστοχία κινηματογραφικού υλικού είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Διότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σε αυτό το απόλυτο στρατιωτικό μπέρδεμα. Η χημεία Κρουζ - Σμάλντερς είναι αδρανής, η σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζούικ­ υπόδειγμα προχειρότητας και λανθασμένης πλανοθεσίας, ειδικά στις σκηνές δράσεις, ενώ το σενάριο μπάζει από παντού, από την υποπλοκή με την –είμαι δεν είμαι– κόρη του Ρίτσερ, τους δεκάδες αδικαιολόγητα ξαπλωμένους κακούς, που είναι περισσότεροι και από τους τζαζίστες στη Νέα Ορλεάνη, μέχρι την πανεύκολη λύση του μυστηρίου.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: U.I.P.

Περισσότερες πληροφορίες

Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω

Jack Reacher: Never Go Back
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 118 '
  • Έντουαρντ Ζούικ

Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Τζακ Ρίτσερ επιστρέφει στην παλιά του βάση για να ξεδιαλύνει μια σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος της ταγματάρχη Τέρνερ. Οι δυο τους μαζί με τη 15χρονη Σαμάνθα ξεκινούν μιαν άνιση μάχη απέναντι σε μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.