Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 20/10

Νέος Αλμοδόβαρ, Φρανσουά Οζόν και Ζανγκ Γιμού, περιπέτεια με τον Μπεν Άφλεκ, μια ταινία φαντασίας της Disney και πολλές ακόμη κυκλοφορίες έχει η ερχόμενη γεμάτη κινηματογραφικά εβδομάδα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 20/10

Νέος Αλμοδόβαρ, Φρανσουά Οζόν και Ζανγκ Γιμού, περιπέτεια με τον Μπεν Άφλεκ, μια ταινία φαντασίας της Disney και πολλές ακόμη κυκλοφορίες έχει η ερχόμενη γεμάτη κινηματογραφικά εβδομάδα.

Julieta

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει με ένα γυναικείο δράμα. Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά – τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.

Ο Λογιστής

Ένα περιπετειώδες θρίλερ με τον Μπεν Άφλεκ. Πρωταγωνιστής σ' αυτό είναι ο Κρίστιαν Γουλφ (Άφλεκ), ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Frantz

Ασπρόμαυρος Φρανσουά Οζόν εποχής με καταλυτικές έγχρωμες πινελιές και βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας.Σε μια μικρή γερμανική πόλη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άννα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντζ, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα ένας νεαρός, γοητευτικός Γάλλος, ο Αντριάν, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Η Μεγάλη Επιστροφή

Πολιτικοκοινωνικό δράμα του Ζανγκ Γιμού με πρωταγωνίστρια την Κινέζα καλλονή Γκονγκ Λι. Ένας άνδρας από την Κίνα αποχωρίζεται από τη σύζυγό του, όταν συλλαμβάνεται ως πολιτικός κρατούμενος. Κατά τις τελευταίες μέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης απελευθερώνεται και επιστρέφει σπίτι του για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα του έχει αμνησία. Εκείνη, αδυνατώντας να τον αναγνωρίσει, συνεχίζει να περιμένει την επιστροφή του συζύγου της. Εκείνος είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την γυναίκα του να θυμηθεί...

Ο Πιτ και ο Δράκος του

Οικογενειακή φαντασία από την Disney με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Στο «O Πιτ και ο Δράκος του» ο σκηνοθέτης Ντειβιντ Λόουερι (Ain’t Them Bodies Saints) επιστρέφει στη μαγική ιστορία της φιλίας ενός αγοριού κι ενός δράκου, και την αφηγείται ξανά με εντυπωσιακά εφέ.Για χρόνια ο ξυλογλύπτης Μρ. Μίτσαμ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) μαγεύει τα παιδιά μιας ήσυχης κωμόπολης διηγούμενος παραμύθια με πρωταγωνιστή έναν δράκο που ζει στο δάσος. Η ίδια του η κόρη, η Γκρέις (Μπράις Ντάλας Χάουαρντ), που εργάζεται ως δασοφύλακας, βρίσκει αυτές τις ιστορίες απλώς διασκεδαστικές μέχρι που συναντά τον Πιτ (Όουκς Φέγκλι). Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι χωρίς οικογένεια και σπίτι. Υποστηρίζει ότι ζει στο δάσος με έναν τεράστιο, πράσινο δράκο με το όνομα Έλιοτ. Το πιο παράξενο σε όλη την ιστορία είναι ότι ο δράκος αυτός μοιάζει πολύ με τον δράκο στις διηγήσεις του ο Μρ. Μίτσαμ.

Ouija - Η Πηγή του Κακού

Τα σατανικά παιχνίδια συνεχίζονται. Ποτέ δεν ήταν απλώς ένα παιχνίδι… Μετά από την επιτυχία του μεταφυσικού θρίλερ του 2014, το κοινό τώρα, μεταφέρεται, πίσω, εκεί που ξεκίνησαν όλα και συγκεκριμένα στο 1965, όπου μια χήρα με τα δύο κορίτσια της πραγματοποιούν «συνεδρίες» επίκλησης πνευμάτων προκειμένου να αποσπούν χρήματα από τους εύπιστους πελάτες που προστρέχουν σε εκείνες για παρηγοριά. Πολύ γρήγορα, όμως, αυτό που ξεκίνησε ως αθώα εξαπάτηση του αφελούς κόσμου εξελίσσεται σε κάτι τόσο τρομακτικό που υπερβαίνει ακόμα και τους πιο δυστοπικούς εφιάλτες...

Belgica

Δράμα από τον Βέλγο σκηνοθέτη του «Ραγισμένα Όνειρα». Η ιστορία δύο αδερφών: του χαρισματικού, αλλά ευέξαπτου Φρανκ -σύζυγου, πατέρα κι αμετανόητου γυναικά- και του φιλόδοξου Τζο, που έχει ένα μπαρ με το όνομα Belgica. Οι δυο τους γίνονται συνέταιροι και μετατρέπουν το μπαρ στο σημείο με την καλύτερη μουσική, τον περισσότερο κόσμο και τη μονάδικη διασκέδαση στην πόλη. Ζούνε τη στιγμή και είναι όλα υπέροχα, όταν η ζωή θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν.

Σχολικά Γυμνάσια

Μια νεανική αμερικανική κωμωδία έρχεται στις αίθουσες. Ο Ρέιφ έχει καλλιτεχνική φαντασία επικών διαστάσεων… και ένα μικρό πρόβλημα με την εξουσία και τους κανόνες, το οποίο και φουντώνει όταν μεταφέρεται σε ένα άκρως αυστηρό και καταπιεστικό σχολείο. Ο Ρέιφ και ο καλύτερός του φίλος καταστρώνουν ένα σχέδιο για να πατήσουν κάθε έναν κανόνα του σχολείου, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα φυσικά.

Γκάγκστερ και Φιλάνθρωποι

Ασπρόμαυρη σατυρική κωμωδία του 1963, η οποία αποτελείται φαινομενικά από 2 ανεξάρτητα μέρη, οι ήρωες των οποίων όμως διασταυρώνονται προς το τέλος της ταινίας. Στον ρόλο του αρχηγού της συμμορίας με το παρατσούκλι «Καθηγητής», ο ανεπανάληπτος Γκουστάβ Χολοουμπέκ, ενώ σε ρόλο κομπάρσου θα δούμε και τον ίδιο τον σκηνοθέτη Γιέρζι Χόφμαν (η σκηνή στο εστιατόριο).

Λόγος Καθρέφτης

Ελληνικό ντοκιμαντέρ του Διαμαντή Παπαδόπουλου. Στην ταινία επιχειρείται, μέσα από την καταγραφή της πορείας των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, η ανάδειξη του διεκδικητικού λόγου ως κύριου στοιχείου της ταξικής συνειδητοποίησης. Διεκδίκηση και Αλληλεγγύη γίνονται ο αληθινός καθρέφτης των αγωνιζόμενων γυναικών αλλά και κάθε καταπιεζόμενου που καλείται, στο δρόμο της αυτογνωσίας και των αγώνων, να συμπορευτεί μαζί τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.