The Beatles: Eight Days a Week

3

Η ιστορία των Beatles μέσα από τις συναυλίες τους κατά την περίοδο 1963-66. Καινούργιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις, λίγο πολύ γνωστές διαπιστώσεις, γρήγορος αφηγηματικός ρυθμός.

The Beatles: Eight Days a Week

Η ιστορία των Beatles μέσα από τις συναυλίες τους κατά την περίοδο 1963-66. Καινούργιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις, λίγο πολύ γνωστές διαπιστώσεις, γρήγορος αφηγηματικός ρυθμός. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως παραμένει η επί σκηνής παρουσία του σπουδαιότερου συγκροτήματος στην ιστορία της ροκ.

The Beatles: Eight Days a Week - εικόνα 1

Η ιδέα για ένα ντοκιμαντέρ πάνω στις ζωντανές εμφανίσεις των Beatles γεννήθηκε όταν ένας μεγάλος όγκος ανέκδοτου υλικού συγκεντρώθηκε με τα χρόνια έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση στους απανταχού φαν του συγκροτήματος. Το project υλοποίησε τελικά το αχώριστο δίδυμο του παραγωγού Μπράιαν Γκρέιζερ και του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ («Απόλλων 13», «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Κώδικας Da Vinci»), πατώντας στην ιδέα μιας­ μουσικής περιπέτειας που άλλαξε ολόκληρη την ποπ κουλτούρα­.

Μέσα από φωτογραφίες (που δένουν δημιουργικά με άφθονο καινούργιο ηχητικό υλικό), τηλεοπτικές εκπομπές, επίκαιρα, παλιές όσο και νέες συνεντεύξεις (από τους ΜακΚάρτνεϊ και Σταρ μέχρι τον Έλβις Κοστέλο και την «γκρούπι» Γούπι Γκόλντμπεργκ), το φιλμ παρακολουθεί τη γέννηση της «Beatlemania» και την κορύφωσή της μέσα από τις συναυλίες του γκρουπ από το 1963, τη χρονιά του πρώτου τους άλμπουμ, μέχρι και την τελευταία το 1966. Πώς αυτές εκτόξευσαν τη φήμη τους αλλά και πώς, υπό αφόρητη πίεση, ενηλικίωσαν κυριολεκτικά και μουσικά τα πάντα ανήσυχα «Σκαθάρια». Λίγο πολύ γνωστές διαπιστώσεις, σερβιρισμένες με ένα γρήγορο αφηγηματικό ρυθμό και την ακαταμάχητη επί σκηνής παρουσία του σπουδαιότερου συγκροτήματος στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 137΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Beatles: Eight Days a Week

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2016
  • Διάρκεια: 137 '
  • Ρον Χάουαρντ

Η ιστορία των Beatles μέσα από τις συναυλίες τους κατά την περίοδο 1963-66.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.