The Neon Demon

2

Ντελιριακό, φλασάτο, μα απίστευτα ρηχό και glossy μετα-σχόλιο πάνω στην κοινωνία της εικόνας και της κατανάλωσης.

The Neon Demon

Ντελιριακό, φλασάτο, μα απίστευτα ρηχό και glossy μετα-σχόλιο πάνω στην κοινωνία της εικόνας και της κατανάλωσης.

The Neon Demon - εικόνα 1

Σαν να μην πήρε το μάθημά του από το αυτοκαταστροφικό θρίλερ εκδίκησης «Μόνο ο Θεός Συγχωρεί», ένα παροξυσμικό ρεσιτάλ φτηνού στιλ και πομπώδους επίδειξης που διαδέχτηκε το βιρτουόζικο «Drive», ο Γουίντινγκ Ρεφν προεκτείνει την προβληματική του πάνω στην πραγματικότητα και την εικόνα της με… μια απ’ τα ίδια. Από τα καταγώγια της Ταϊλάνδης επιστρέφει στο Λος Άντζελες (νέον φωτισμοί εκεί, νέον κι εδώ) και ακολουθεί το 16χρονο μοντέλο Τζέσι που καταφθάνει στην «Πόλη των Αγγέλων» και σύντομα γίνεται το νέο it girl της πασαρέλας.

Τα παρασκήνια της μόδας όμως κρύβουν γι’ αυτή μια σειρά από απειλητικές εκπλήξεις, βουτηγμένες σε μια ονειρική ατμόσφαιρα γοητείας και τρόμου. Ο ταλαντούχος Δανός ξέρει να πετυχαίνει το συνδυασμό, αλλά υπερεκτιμά τις –σεναριακές και ουσιαστικά κινηματογραφικές– δυνατότητές του και κορδώνεται για ένα ντελιριακό, φλασάτο, μα απίστευτα ρηχό και glossy μετα-σχόλιο πάνω στην κοινωνία της εικόνας και της κατανάλωσης. Ταινία της μιας ιδέας, που δεν αναπτύσσεται εις βάθος και ξεφουσκώνει γρήγορα, το «The Neon Demon» δεν καταφέρνει τελικά τίποτα περισσότερο από το να αναπαράγει την αισθητική και τη φιλοσοφία όλων όσων καταγγέλλει, καταλήγοντας σε μια παρωδία του… εαυτού του.

Γαλλία, Δανία. 2016. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

The Neon Demon

1
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 118 '
  • Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν

Το 16χρονο μοντέλο Τζέσι καταφθάνει στο Λος Άντζελες και γίνεται το νέο it girl της πασαρέλας. Τα παρασκήνια της μόδας, όμως, κρύβουν γι’ αυτήν μια σειρά από απειλητικές εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.