Αναμνήσεις

2,5

Χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί.

Αναμνήσεις

Χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί.

Αναμνήσεις - εικόνα 1

Πολυβραβευμένος και μπεστ-σελερίστας, ο συγγραφέας Νταβίντ Φοεν­κινός γράφει για δεύτερη φορά σενάριο βασισμένο σε μυθιστόρημά του μετά την «Επιστροφή στον Έρωτα» (2011) με την Οντρέ Τοτού­, κομεντί την οποία είχε μάλιστα σκηνοθετήσει ο ίδιος. Εδώ το αφηγηματικό τιμόνι παίρνει ο Ζαν-Πολ Ρουβ (υποδύεται τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου) και μας συστήνει τον 23χρονο Ρομέν, οποίος μετά το θάνατο του παππού του αναπτύσσει μια πολύ τρυφερή σχέση με την ηλικιωμένη γιαγιά του. Φοβούμενοι για την υγεία της, οι τρεις γιοι της την οδηγούν σε γηροκομείο, εκείνη όμως δυσανασχετεί και μια μέρα εξαφανίζεται.

Ο εγγονός της είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη της, σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί, στην οποία χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη. Πρόκειται για μια συνταγή που εκτελεί δεξιοτεχνικά τόσο­ ο Φοενκινός όσο και ο Ρουβ, η οποία κερδίζει τον καλοπροαίρετο θεατή με την εσωτερική ισορροπία, τη διηγηματική απλότητα, το γλυκόπικρο φινάλε και τους έμπειρους πρωταγωνιστές της, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο συμπαθής γκρινιάρης Μισέλ Μπλαν και η 86χρονη αρχοντική Βελγίδα Ανί Κορντί.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναμνήσεις

Les Souvenirs
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ζαν - Πολ Ρουβ

Μετά το θάνατο του παππού του ο 23χρονος Ρομέν αναπτύσσει μια πολύ τρυφερή σχέση με τη γιαγιά του, την οποία οι τρεις γιοι της οδηγούν σε γηροκομείο. Όταν εξαφανίζεται, ο εγγονός της είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.