Τρέιλερ «Arrival»: Εντυπωσιακός Βιλνέβ σε εξωγήινες αναζητήσεις

Λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, το ολοκαίνουργιο sci-fi φιλμ του Ντενί Βιλνέβ παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες του.

Τρέιλερ «Arrival»: Εντυπωσιακός Βιλνέβ σε εξωγήινες αναζητήσεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν του το είχαμε του Βιλνέβ με την επιστημονική φαντασία... Και όχι τυχαία, αφού ο Καναδός σκηνοθέτης έγινε γνωστός στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας με εξαιρετικά δράματα υψηλής αφηγηματικής ακρίβειας και έντασης, όπως το «Μέσα από τις Φλόγες» και το «Prisoners».

Να, όμως, που ο Ντενί Βιλνέβ φαίνεται ότι έκρυβε καλά μέσα του έναν μικρό Ρίντλεϊ Σκοτ ή έναν Τζέιμς Κάμερον - με τον οποίο είναι και συμπατριώτες... Καταρχάς, η ανάληψη και μόνον της σκηνοθεσίας του «Blade Runner 2» (κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2017) είναι μια τεράστια πρόκληση για τον 48χρονο δημιουργό.

Πριν, όμως, από την αναβίωση του άφθαρτου κινηματογραφικού θρύλου, ο Ντενί Βιλνέβ κάνει sci-fi προθέρμανση με το «Arrival», το ολοκαίνουργιο φιλμ του που κάνει πρεμιέρα στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας. Σ’ αυτό, μια σειρά από εξωγήινα διαστημόπλοια προσγειώνονται στη γη. Μια ειδική γλωσσολόγος προσλαμβάνεται από το στρατό για να επικοινωνήσει μαζί τους, διαπιστώνοντας αν έρχονται ειρηνικά στον πλανήτη μας ή αν αποτελούν μια πρωτόγνωρη απειλή για το ανθρώπινο είδος.

Η Έιμι Ανταμς πρωταγωνιστεί ως ταλαντούχα γλωσσολόγος που προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα εξωγήινα ιερογλυφικά, ενώ οι Τζέρεμι Ρένερ και Φόρεστ Γουίτακερ συμπληρώνουν το πρωτοκλασάτο καστ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο στα ελληνικά σινεμά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.