Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

3

Ένα animation που μπορεί να μην αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και δραματουργική εξέλιξη, αλλά σίγουρα διαθέτει αρκετές κωμικές βινιέτες-γκαγκ που προκαλούν γέλιο.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

Ένα animation που μπορεί να μην αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και δραματουργική εξέλιξη, αλλά σίγουρα διαθέτει αρκετές κωμικές βινιέτες-γκαγκ που προκαλούν γέλιο.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε - εικόνα 1

Η μυστική ζωή των κατοικίδιων» είναι ο αγγλικός τίτλος της ολοκαίνουργιας ταινίας της Illumination Entertainment, του στούντιο που γέννησε τα ξεκαρδιστικά κίτρινα πλασματάκια Minions και θα το ευγνωμονούμε πάντα γι’ αυτό. Και ο λόγος που παραθέτουμε τη μετάφραση του αυθεντικού τίτλου είναι διότι περιγράφει μέσα σε λίγες λέξεις την ιστορία του κεφάτου animation, ενός φιλμ που υπόσχεται να φανερώσει τι συμβαίνει στα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης: όταν οι ιδιοκτήτες πάνε για δουλειά, τα κατοικίδιά τους ξεσαλώνουν... Όχι όλα όμως.

Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος, γνωρίζοντας το χλευασμό των τετράποδων γειτόνων του. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας. Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της μεγαλούπολης... Και κάπου εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η παροιμία «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε», από όπου πήρε τον ελληνικό τίτλο της η ταινία.

Μπορεί, λοιπόν, ο Μαξ και ο Δούκας να μη δίνουν «αλεστικά», αλλά σίγουρα προσφέρουν γέλιο. Οι περιπέτειες των κατοικιδίων στη μητροπολιτική ζούγκλα μοιάζουν περισσότερο με συρραφή βινιετών-γκαγκ που ως επί το πλείστον λειτουργούν. Αυτός είναι όμως και ο λόγος που το «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» δεν αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και τη δραματουργική εξέλιξη που θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον ενός ηλικιακά μεγαλύτερου κοινού. Πάντως, το animation «δαγκώνει» με επιτυχία όποια κωμική ευκαιρία βρεθεί μπροστά του, εκπληρώνοντας έτσι το δημιουργικό σκοπό του

Περισσότερες πληροφορίες

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

The Secret Life of Pets
3
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 90 '
  • Κρις Ρενό

Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας. Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.