Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες

1

Ένα ρουτινιάρικο, ελάχιστα αγωνιώδες θρίλερ σύντομα εκτροχιάζεται χάρη στις αμέτρητες σεναριακές απιθανότητές του.

Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες

Ένα ρουτινιάρικο, ελάχιστα αγωνιώδες θρίλερ σύντομα εκτροχιάζεται χάρη στις αμέτρητες σεναριακές απιθανότητές του.

Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες - εικόνα 1

Από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς τους, ο 79χρονος Ουαλός Άντονι Χόπκινς και ο 76χρονος Νεοϋορκέζος Αλ Πατσίνο είναι φανερό πως εδώ και καιρό δουλεύουν για να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας «ναι» σε κάθε δεύτερο σενάριο που τους προτείνουν. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι απορίας άξιο το πώς βρέθηκαν σ’ αυτό το «Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες», ένα δευτεροκλασάτο θρίλερ του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθετικά Σιντάρο Σιμοσάουα, παραγωγού της «Κατάρας» (2004) και του τηλεοπτικού «The following».

Με τη βοήθεια του διευθυντή φωτογραφίας Μάικλ Φιμονάρι («Ο Καθρέφτης της Κολάσεως», «Η Επιστροφή των Νεκρών»), ο Σιμοσάουα προσπαθεί να χτίσει μια ιδιαίτερα απειλητική ατμόσφαιρα και να τονώσει κινηματογραφικά μια ελάχιστα πρωτότυπη πλοκή γεμάτη generic χαρακτήρες. Πρώτος απ’ όλους, ο φιλόδοξος νεαρός δικηγόρος Μπεν Κέιχιλ, ο οποίος παραμελεί την καταθλιπτική σύζυγό του Σαρλότ για να κερδίζει τη μια δίκη πίσω από την άλλη. Μετά, έρχεται η too sexy Έμιλι, παλιά φιλενάδα του και νυν ερωμένη του αδίστακτου, πανίσχυρου και ζάμπλουτου ιδιοκτήτη μιας φαρμακευτικής εταιρείας Άρθουρ Ντένινγκ.

Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες - εικόνα 2

Όταν οι Μπεν και Έμιλι ξανασυναντηθούν (τυχαίο; δεν νομίζω…) και θυμηθούν κάτι –αλλά όχι όλα– από τα παλιά, εκείνη θα τον προμηθεύσει με απόρρητα στοιχεία για τις παρανομίες του εραστή της κι εκείνος θα αποφασίσει, ενθαρρυμένος από το μεγάλο αφεντικό της νομικής φίρμας που δουλεύει, να καταθέσει εναντίον του Ντένινγκ αγωγή για απάτη. Σύντομα, όμως, τα πάντα θα ανατραπούν και ο Μπεν θα βρεθεί κατηγορούμενος για φόνο…

Τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί, καθώς με περίσσια άνεση άνθρωποι πέφτουν σε παγίδες και βγαίνουν απ’ αυτές για να πέσουν σε μεγαλύτερες, (ευτυχείς σεναριακά) συμπτώσεις αλλάζουν κάθε τόσο τη μοίρα τους και, στην κρίσιμη στιγμή, γραφικοί, ανίκητοι δολοφόνοι τρώνε ξύλο από τραυματισμένους δικηγόρους. Μάταια ο Σιμοσάουα προσπαθεί να μας πείσει πως όλα αυτά είναι αγωνιώδη και ανατρεπτικά, καθώς τα πάντα οδηγούν με αυτόματο πιλότο σε ένα κακοστημένο φινάλε-έκπληξη(;) από το πουθενά, ακολουθούμενο από ένα αμοραλιστικό «υστερόγραφο» το οποίο δεν σοκάρει ούτε δεκάχρονο.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες

Misconduct
1
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 106 '
  • Σιντάρο Σιμοσάουα

Ο Μπεν είναι ένας φιλόδοξος, πετυχημένος δικηγόρος, τον οποίο μια παλιά ερωμένη του προμηθεύει με απόρρητα στοιχεία για τις παρανομίες του πάμπλουτου εραστή της, ιδιοκτήτη μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Όταν ο Μπεν αναλάβει να τον οδηγήσει στο δικαστήριο, εκείνη θα βρεθεί νεκρή κι αυτός θα αποδειχτεί ο βασικός ύποπτος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.