Friend Request

1

Μια ταινία τρόμου χωρίς φαντασία, ατμόσφαιρα και αφηγηματική δυναμική, που δεν θα αργήσεις να την κάνεις «unfriend».

Friend Request

Μια όμορφη και δημοφιλής κοπέλα μοιράζεται τα κατορθώματα της φοιτητικής της εξαλλοσύνης με τους εκατοντάδες φίλους της στο Facebook. Ξαφνικά, θα δεχτεί ένα αίτημα φιλίας από μια εκκεντρική συμφοιτήτριά της, με το αυθόρμητο «add» να ανοίγει την πόρτα σε μια πανίσχυρη κατάρα, σε μια ταινία τρόμου χωρίς φαντασία, ατμόσφαιρα και αφηγηματική δυναμική, που δεν θα αργήσεις να την κάνεις «unfriend».

Friend Request - εικόνα 1

Το είδος του τρόμου μοιάζει κορεσμένο, αφού η πρωτοτυπία του εξαντλήθηκε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, ενώ το αυτασαρκαστικό του κέφι εξατμίστηκε σε αυτές του ’90 και ’00. Με τις περισσότερες ταινίες να πέφτουν με χαρακτηριστική ευκολία στην παγίδα της ανακύκλωσης (χειρότερα δηλαδή και από τα απονήρευτα θύματα-πρωταγωνιστές τους), νεαροί σκηνοθέτες/σεναριογράφοι ψάχνουν τρόπους για να ξεφύγουν από την ιδέα μιας ταινίας-κονσέρβα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Γερμανός Σάιμον Φερχόφεν βάζει στο τρομο-μπλέντερ του ό,τι πιο μοδάτο κυκλοφορεί στην ποπ κουλτούρα, από την τεχνοφοβία και την οικειοθελή παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας μέσω του ψηφιακού ριφιφί που λέγεται Facebook, μέχρι την γκοθ αισθητική συνοδεία ασπρόμαυρων σκίτσων.

Όλα τα παραπάνω ενσωματώνονται όπως όπως στο στόρι με πρωταγωνίστρια –τι άλλο;– μια όμορφη και δημοφιλή κοπέλα που μοιράζεται τα κατορθώματα της φοιτητικής της εξαλλοσύνης με τους φίλους της στο Facebook. Ξαφνικά, θα δεχτεί ένα αίτημα φιλίας από μια εκκεντρική συμφοιτήτριά της, με το αυθόρμητο «add» να ανοίγει την πόρτα σε μια πανίσχυρη κατάρα. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, σε ένα φιλμ χωρίς φαντασία, ατμόσφαιρα και αφηγηματική δυναμική, που δεν θα αργήσεις να το κάνεις «unfriend».

Γερμανία. 2016. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Friend Request

Friend Request
1
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 92 '
  • Σάιμον Φερχόφεν

Μια όμορφη και δημοφιλής κοπέλα μοιράζεται τα κατορθώματα της φοιτητικής της εξαλλοσύνης με τους εκατοντάδες φίλους της στο Facebook. Ξαφνικά, θα δεχτεί ένα αίτημα φιλίας από μια εκκεντρική συμφοιτήτριά της, με το αυθόρμητο «add» να ανοίγει την πόρτα σε μια πανίσχυρη κατάρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.