Η Μικρή Λέσχη συνεχίζεται στην Ταινιοθήκη

Το αφιέρωμα της Μικρής Λέσχης στο σινεμά της δεκαετίας του ’40 συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα με τρεις προβολές.

Η Μικρή Λέσχη συνεχίζεται στην Ταινιοθήκη

Το αφιέρωμα της Μικρής Λέσχης στο σινεμά της δεκαετίας του ’40 συνεχίζεται. Το Σάββατο 2/4 (8 μ.μ.) προβάλλεται το «Παϊζά» του Ρομπέρτο Ροσελίνι, την ταινία που γύρισε αμέσως μετά το «Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη». Ακολουθούν την Κυριακή 3/4 (6 μ.μ.) η παρθενική ταινία του Ανρί-Ζορζ Κλουζό «Ο Δολοφόνος Κατοικεί στο 21» και το αριστουργηματικό γουέστερν του Χάουαρντ Χοκς «Το Κόκκινο Ποτάμι» (8 μ.μ.), το οποίο προλογίζει ο κριτικός του «α» Γιάγκος Αντίοχος.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και οι ομιλητές που θα προλογίσουν.

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, 2103612046.
Μέλη της μικρής λέσχης δωρεάν. Γεν. είσ. (αν υπάρχουν εισιτήρια): € 5.

Σάββατο 2
20.00 Παϊζά (Ρομπέρτο Ροσελίνι, 1946). Προλογίζει η γενική γραμματέας Δ.Σ. Ταινιοθήκης και αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Κομνηνού.

Κυριακή 3
18.00 Ο Δολοφόνος Κατοικεί στο 21 (Ανρί-Ζορζ Κλουζό, 1942). Προλογίζει ο διδάκτωρ Αισθητικής Κινηματογράφου Θανάσης Βασιλείου.
20.00 Το Κόκκινο Ποτάμι (Χάουαρντ Χοκς & Άρθουρ Ρόσον, 1948). Προλογίζει ο κριτικός του «α» Γιάγκος Αντίοχος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.