Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 31/3

Την ερχόμενη κινηματογραφική εβδομάδα θα «ταξιδέψουμε» στην Αντίπαρο του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και στον Αμαζόνιο στην «Αγκαλιά του Φιδιού», και θα δούμε μεταξύ άλλων την αληθινή ιστορία του γερμανοκρατούμενου Λούβρου και ένα βουλγαρικό κοινωνικό δράμα της νταρντενικής σχολής.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 31/3

Την ερχόμενη κινηματογραφική εβδομάδα θα «ταξιδέψουμε» στην Αντίπαρο του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και στον Αμαζόνιο στην «Αγκαλιά του Φιδιού», και θα δούμε μεταξύ άλλων την αληθινή ιστορία του γερμανοκρατούμενου Λούβρου και ένα βουλγαρικό κοινωνικό δράμα της νταρντενικής σχολής.

Στην Αγκαλιά του Φιδιού

Ένα ονειρικό ταξίδι στον Αμαζόνιο με οσκαρική υποψηφιότητα ξενόγλωσσης ταινίας. Επί δεκαετίες, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει σε έναν σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του, η επαφή με τον οποίο, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα καταλήξει στην προδοσία.

Suntan

Ο μοναχικός Μάκης Παπαδημητρίου επισκέπτεται την καλοκαιρινή Αντίπαρο του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Wasted Youth»). Ο Κωστής εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων και αισθήσεων, και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί Διονυσιακές ψευδαισθήσεις. Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Άννα (Έλλη Τρίγκου), όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Η Κιβωτός των Ανθρώπων

Ο Αλεξάντρ Σοκούροφ («Ρώσικη Κιβωτός» ) και η αληθινή ιστορία του γερμανοκρατούμενου Λούβρου. Η ιστορία δύο αξιόλογων ανδρών, του Ζακ Ζοζάρ, διευθυντή του Λούβρου, και του κόμη Φραγκίσκου Βολφ-Μέτερνιχ, αξιωματικού των κατοχικών δυνάμεων των ναζί - δύο αλλοτινών εχθρών και κατοπινών συνεργατών, των οποίων η συμμαχία αποτέλεσε το μοχλό για τη συντήρηση των θησαυρών του μουσείου.«Η Κιβωτός των Ανθρώπων» εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και στην εξουσία, το Μουσείο του Λούβρου ως ζωντανό παράδειγμα πολιτισμού, καθώς και το τι μας λέει η τέχνη για τον εαυτό μας, ακόμα κι όταν μαίνεται μία από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το Μάθημα

Βουλγαρικό κοινωνικό δράμα της νταρντενικής σχολής. Ύστερα από μια κλοπή στην τάξη της, μια δασκάλα επιχειρεί να δώσει στους μαθητές της ένα μάθημα. Εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει και η ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο άντρας της δεν έχει πληρώσει το δάνειο της τραπέζης και χρησιμοποίησε τα λεφτά που πήρε για να αγοράσει το τροχόσπιτό του. Έχει τρεις μέρες μόνο να πληρώσει αυτό το χρέος, αλλιώς θα της πάρουν το σπίτι.

10 Cloverfield Lane

Άτυπο σίκουελ του εντυπωσιακού θρίλερ καταστροφής «Cloverfield». Μετά από ένα ατύχημα, μία νεαρή γυναίκα ξυπνά σε ένα υπόγειο. Οι μόνοι άλλοι εκεί είναι δύο άντρες που την πληροφορούν ότι είναι επιζώντες μιας μεγάλης καταστροφής και ο μόνος τρόπος να παραμείνουν ζωντανοί είναι να μείνουν κλεισμένοι στο υπόγειο. Μπορεί, όμως, να τους εμπιστευθεί;

Έντι ο Αετός

Ο Χιου Τζάκμαν πρωταγωνιστεί σε αυτήν την αθλητική βιογραφία ως ο προπονητής του… χειρότερου άλτη του σκι στην ταινία που βασίζεται στην απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία του Μάικλ Έντουαρντς. Με εμπόδιο το βάρος του, την έλλειψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης, την κακή του όραση και την υψοφοβία του, ο Έντουαρντς είχε καταστροφικές επιδόσεις, όμως η μόνιμη καλή του διάθεση και η αισιόδοξη προσέγγιση του αγώνα κέρδισαν τους φαν του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Έντουαρντς, σύμβολο πια της επιμονής και του αλύγιστου ανθρωπίνου πνεύματος, έγινε διάσημος για αυτό που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς: για αυτό που πραγματικά ήταν.

Το Λευκό Πραξικόπημα

Το ντοκιμαντέρ των Χαϊνόφσκι-Σόιμαν μιλά για το πραξικόπημα του Αουγκούστο Πινοσέτ εναντίον του προέδρου της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλιέντε τον Σεπτέμβριο του 1973. Η ταινία ερευνά όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο σαμποτάρισμα της πορείας της κυβέρνησης Αλιέντε και την ανατροπή της δημοκρατίας: τις ενορχηστρωμέ­νες μεθόδους της ΣΙΑ και της ντόπιας αντίδρασης για να επιτευχθεί ένα «λευκό πραξικόπημα» με την κινητο­ποίηση τυχόν δυσαρεστημένων μερί­δων του λαού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.