America’s box office: Άνοιγμα-ρεκόρ για την «Ζωούπολη» της Disney

Ενώ η «Ζωούπολη» πέτυχε άνοιγμα-ρεκόρ για animation της Disney, ο «Deadpool» ξεπέρασε ακάθεκτος τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

America’s box office: Άνοιγμα-ρεκόρ για την «Ζωούπολη» της Disney

Τα 75,1 εκατ. δολάρια αποτελούν το τέταρτο καλύτερο ξεκίνημα ταινίας για το μήνα Μάρτιο (πρώτο το «The Hunger Games» του 2012) και το κορυφαίο πρώτο τριήμερο για animation της εταιρείας Disney, ξεπερνώντας τα 67,4 εκατ. του «Ψυχρά και Ανάποδα» – αν και εκείνο είχε ανοίξει Τετάρτη. Με γερή κριτική υποστήριξη και θετικότατο word of mouth, η καρτουνίστικη ζωοφιλική περιπέτεια «Ζωούπολη» του χρυσοφόρου στούντιο φιλοδοξεί να φτάσει, αν όχι και να ξεπεράσει, τελικά εντός έδρας τα 300 εκατ.

Σε απόσταση πίσω του, το «Λονδίνο Έπεσε» ξεκίνησε προβλέψιμα με 21,6 εκατ., κατά 29% χαμηλότερα από τα 30,4 εκατ. του «Ο Όλυμπος Έπεσε», αφήνοντας τον ανθεκτικότατο «Deadpool» των 16,7 εκατ. και των 311,5 συνολικά στην τρίτη θέση. Η πολεμική κομεντί «Whisky Tango Foxtrot» με την Τίνα Φέι άνοιξε υποτονικά με 7,4 εκατ. και ακολούθησαν με μεγάλη πτώση οι «Θεοί της Αιγύπτου» (με 5,2 εκατ. στα 23), η πρώτη παταγώδης αποτυχία της χρονιάς, το «Risen» με 3,9 εκατ. (στα 28,7), το «Kung Fu Panda 3» με 3,6 εκατ. (στα 133,9), η επανακάμψασα οσκαρική «Επιστροφή» με 3,4 εκατ. (στα 176,1), η αθλητική βιογραφία «Eddie the Eagle» με 3,1 εκατ. (στα 10,9) και η ταινία τρόμου «The Witch» με 2,5 εκατ. (στα 20,9).

Εκτός από την «Επιστροφή», η οποία έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 450 εκατ., από την πρόσφατη απονομή των Όσκαρ ενισχύθηκε και η καλύτερη ταινία «Spotlight», η οποία απλώθηκε ξανά σε 1.227 αίθουσες και με άλλο 1,8 εκατ. μετρά πλέον 41,6. Τέλος, το φτηνό θρίλερ τρόμου «The Other Side of the Door» άνοιξε με 1,2 εκατ. σε 546 οθόνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.