«Βιοδυναμικό» CineDoc

Το δανέζικο φιλμ «Good Things Await» παρουσιάζει το δραστήριο ντοκιμαντερίστικο event την Τετάρτη 9/3 (8 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

«Βιοδυναμικό» CineDoc

Το δανέζικο φιλμ «Good Things Await» παρουσιάζει το δραστήριο ντοκιμαντερίστικο event την Τετάρτη 9/3 (8 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η ταινία παρουσιάζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Στόκχολμ και η γυναίκα του στο να παράξουν προϊόντα με το ρυθμό της «βιοδυναμικής».

Η «δανέζικη κόκκινη αγελάδα» ανήκει σε ένα σπάνιο είδος βοοειδών και φημίζεται για το καλό της γάλα. Ο ογδοντάχρονος Δανός αγρότης, Νιλς Στόκχολμ, μαζί με τη σύντροφό του Ρίτα, είναι από τους τελευταίους οραματιστές αγρότες της περιοχής και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να τη διασώσουν. Η «βιοδυναμική φάρμα» τους στην επαρχία της Δανίας, φαντάζει το ιδανικό μέρος. Αν και οι καλλιέργειες τους στηρίζονται σε μεθόδους που έρχονται σε πλήρη αρμονία με το πλανητικό σύστημα και τα ένστικτα των ζώων, δεν βρίσκονται σε ισορροπία με τις Δανέζικες γεωργικές αρχές.

Οι αρχές, πιστές στις άκαμπτες διαδικασίες ελέγχου, ερμηνεύουν και τηρούν στατικά τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την κτηνοτροφία και έτσι η φάρμα του Νιλς, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πάρει «οργανική» πιστοποίηση. Οι συνεχείς έλεγχοι, οι οποίοι δε συμβαδίζουν με την πρακτική και το ρυθμό της «βιοδυναμικής» καταλήγουν σε δίκες ή πρόστιμα που έχουν αρχίσει να έχουν εμφανείς επιπτώσεις στην ευημερία και τη βιωσιμότητα της φάρμας.

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα διεξαχθεί συζήτηση με τον Τίμο Ζαλοκώστα, βιοκαλλιεργητή, και την Αλεξάνδρα Τσιαντή, ιδιοκτήτρια της βιοδυναμικής φάρμας, The Trinity Farm. Στον εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσει μικρή βιολογική λαϊκή από τις 19.00 και το κοινό να μπορεί να δοκιμάσει γεύσεις μαγειρεμένες από την Αλεξάνδρα Τσιαντή με προϊόντα κατευθείαν από τη φάρμα της. Γεν. εισ.: 6 ευρώ. Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 13 Μαρτίου στο κινηματογράφο Δαναός

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μάθετε τα πάντα για την κριτική κινηματογράφου με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

Εμβαθύνετε στη γραφή γύρω από το σινεμά με τον κριτικό του "α" στο εργαστήριό του "Λέξεις από Σελιλόιντ" που φιλοξενείται στο Fårö.

25/11/2022

"Κάποια Μίλησε": Η νέα ταινία με το ιστορικό ρεπορτάζ που ξεσκέπασε τον Γουάινστιν και γέννησε το #MeToo

Η νέα ταινία "She Said" προβάλλει το ερευνητικό έργο των δυο ρεπόρτερ Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ οι οποίες και ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

To 13ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου δε θες να το χάσεις

Με μία σπουδαία καλεσμένη και ένα εκλεκτικό διεθνές πρόγραμμα το Ethnofest επιστρέφει δυναμικά.

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

Οι ταινίες που δεν χάνονται στο 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, ξεχωριστά σινεφίλ αφιερώματα και εκλεκτούς καλεσμένους.

Όλες οι ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ στη σωστή σειρά

Βάζουμε όλα τα φιλμ του τριπλά οσκαρικού Στίβεν Σπίλμπεργκ σε αξιολογική σειρά ξεκινώντας από το χειρότερο, περνώντας από το πρόσφατο "Fabelmans" και φτάνοντας στην κορυφή.

O Μπράντλεϊ Κούπερ πρωταγωνιστεί στο 'Bullitt' του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το υπό εξέλιξη project με ήρωα τον Φρανκ Μπούλιτ, που δεν έχει βρει ακόμη τίτλο.