«Βιοδυναμικό» CineDoc

Το δανέζικο φιλμ «Good Things Await» παρουσιάζει το δραστήριο ντοκιμαντερίστικο event την Τετάρτη 9/3 (8 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

«Βιοδυναμικό» CineDoc

Το δανέζικο φιλμ «Good Things Await» παρουσιάζει το δραστήριο ντοκιμαντερίστικο event την Τετάρτη 9/3 (8 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η ταινία παρουσιάζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Στόκχολμ και η γυναίκα του στο να παράξουν προϊόντα με το ρυθμό της «βιοδυναμικής».

Η «δανέζικη κόκκινη αγελάδα» ανήκει σε ένα σπάνιο είδος βοοειδών και φημίζεται για το καλό της γάλα. Ο ογδοντάχρονος Δανός αγρότης, Νιλς Στόκχολμ, μαζί με τη σύντροφό του Ρίτα, είναι από τους τελευταίους οραματιστές αγρότες της περιοχής και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να τη διασώσουν. Η «βιοδυναμική φάρμα» τους στην επαρχία της Δανίας, φαντάζει το ιδανικό μέρος. Αν και οι καλλιέργειες τους στηρίζονται σε μεθόδους που έρχονται σε πλήρη αρμονία με το πλανητικό σύστημα και τα ένστικτα των ζώων, δεν βρίσκονται σε ισορροπία με τις Δανέζικες γεωργικές αρχές.

Οι αρχές, πιστές στις άκαμπτες διαδικασίες ελέγχου, ερμηνεύουν και τηρούν στατικά τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την κτηνοτροφία και έτσι η φάρμα του Νιλς, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πάρει «οργανική» πιστοποίηση. Οι συνεχείς έλεγχοι, οι οποίοι δε συμβαδίζουν με την πρακτική και το ρυθμό της «βιοδυναμικής» καταλήγουν σε δίκες ή πρόστιμα που έχουν αρχίσει να έχουν εμφανείς επιπτώσεις στην ευημερία και τη βιωσιμότητα της φάρμας.

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα διεξαχθεί συζήτηση με τον Τίμο Ζαλοκώστα, βιοκαλλιεργητή, και την Αλεξάνδρα Τσιαντή, ιδιοκτήτρια της βιοδυναμικής φάρμας, The Trinity Farm. Στον εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσει μικρή βιολογική λαϊκή από τις 19.00 και το κοινό να μπορεί να δοκιμάσει γεύσεις μαγειρεμένες από την Αλεξάνδρα Τσιαντή με προϊόντα κατευθείαν από τη φάρμα της. Γεν. εισ.: 6 ευρώ. Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 13 Μαρτίου στο κινηματογράφο Δαναός

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.