Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους

3,5

Πειστικό, ρεαλιστικό και συγκινητικό δράμα που ενέπνευσε το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι.

Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους

Πειστικό, ρεαλιστικό και συγκινητικό δράμα που ενέπνευσε το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι.

Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους - εικόνα 1

Ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της Ανατολικής Γερμανίας, ο Φρανκ Μπέγιερ (1932-2006) του υποψήφιου για Όσκαρ «Ιάκωβος ο Ψεύτης» εστίασε τη φιλμογραφία του σε πολεμικά, αντιναζιστικά δράματα, έχοντας σταθερούς σχεδόν πρωταγωνιστές τους Έρβιν Γκέσονεκ και Άρμιν Μίλερ-Σταλ. Στο «Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους» ερμηνεύουν δύο εγκλείστους στο έτοιμο να απελευθερωθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, στο οποίο ένας καινούργιος κρατούμενος φέρνει μαζί του, κρυμμένο σε μια βαλίτσα, κι ένα μικρό παιδί. Διχασμένοι, οι υπόλοιποι φυλακισμένοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα το κρατήσουν ή θα προσπαθήσουν να το φυγαδεύσουν, με το βασισμένο σε αληθινά περιστατικά ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπρούνο Άπιτζ να χειρίζεται επιδέξια το πρωτότυπο εύρημα.

Σε αντίθεση με το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, το οποίο σαφώς και επηρεάστηκε από αυτή την ταινία, το «Γυμνό…» διατηρεί έναν πειστικό δραματικό ρεαλισμό, παραμένοντας μέχρι τέλους αληθοφανές, αγωνιώδες και συγκινητικό. Χωρίς συναισθηματικούς εκβιασμούς, σχολιάζει μια σειρά από οριακά ψυχολογικά και ηθικά διλήμματα, αποφεύγει τον λαϊκίστικο μανιχαϊσμό και αντιμετωπίζει (μερικούς από) τους ναζί σαν κάτι παραπάνω από εντελώς σχηματικούς, μονοδιάστατους χαρακτήρες.

Α/Μ. Ανατ. Γερμανία. 1963. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους

Nackt Unter Wolfen
3,5
  • Δραματική
  • 1963
  • Διάρκεια: 124 '
  • Φρανκ Μπέγιερ

Ενώ τα συμμαχικά στρατεύματα πλησιάζουν προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, ένας καινούργιος κρατούμενος φέρνει κρυφά μαζί του κι ένα μικρό παιδί. Διχασμένοι, οι υπόλοιποι φυλακισμένοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα το κρατήσουν ή θα προσπαθήσουν να το φυγαδεύσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.