Και οι 7 του Athens Film Lab είναι υπέροχες...

Οι επτά ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Athens Film Lab των Νυχτών Πρεμιέρας αποκαλύπτονται τη Δευτέρα 21/12 στον "Δαναό"

Και οι 7 του Athens Film Lab είναι υπέροχες...

Οι επτά ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος Athens Film Lab των Νυχτών Πρεμιέρας αποκαλύπτονται τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στην αρτ αίθουσα των Αμπελοκήπων. Η επτάδα των νέων Ελλήνων δημιουργών θα δώσει το «παρών» στην προβολή.

Και οι 7 του Athens Film Lab είναι υπέροχες... - εικόνα 1
«Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα

To Athens Film Lab, το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ολοκληρώνεται με την ειδική προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους με θέμα την Αθήνα. Οι ταινίες προέκυψαν από 21 επιλεγμένες ομάδες παραγωγής, οι οποίες συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων γύρω από την παραγωγή, το σενάριο και την σκηνοθεσία. Παράλληλα, παρακολούθησαν ένα σεμινάριο σχετικά με τον Υποτιτλισμό για Κωφούς και Βαρήκοους θεατές (SDH) και για την Ακουστική Περιγραφή (Audio Description) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, με στόχο την Προσβασιμότητα στον κινηματογράφο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

Ακρυλικό του Νίκου Πάστρα, παραγωγός Φαίδρα Βόκαλη
Αll the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, παραγωγός Δέσποινα Σιφνιάδου
-1 της Νατάσσας Ξύδη, παραγωγοί Φένια Κοσοβίτσα, Μάνος Παπαδάκης
Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού, παραγωγός Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Η Ζωή ενός Νεκρού του Ορφέα Περετζή, παραγωγός Κωνσταντίνος Βασίλαρος
HIWA της Ζακλίν Λέντζου, παραγωγός Βίκυ Μίχα
O Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά, παραγωγός Μάρια Ρεπούση

Όλες οι ταινίες θα έχουν Ελληνικούς Υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους (Greek SDH: Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing), σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
Ώρα Προσέλευσης: 19.15 | Ώρα Έναρξης: 20.00
Δαναός 1, Λεωφ. Κηφισίας 109
Ελεύθερη είσοδος (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.