Ποδοσφαιρο-κουβέντα στην αίθουσα του Άστορ

Η προβολή του «Διαιτητή» στις αθηναϊκές αίθουσες δίνει πάσα σε μια ειδική εκδήλωση-προβολή.

Ποδοσφαιρο-κουβέντα στην αίθουσα του Άστορ

Με αφορμή την κυκλοφορία του φιλμ «Ο Διαιτητής» στις αθηναϊκές αίθουσες γίνεται μια ποδοσφαιρο-κουβέντα την Πέμπτη 17/12 (6.45 μ.μ.) στο «Άστορ» (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή, ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) με τον κριτικό Γιάγκο Αντίοχο, τον αθλητικογράφο Διονύση Ελευθεράτο και τον συγγραφέα Κώστα Καλφόπουλο, την οποία διοργανώνει το περιοδικό Humba και η Weird Wave.

Το θέμα της ποδοσφαιρο-κουβέντας είναι «Διαιτητής: μέρος του παιχνιδιού ή αποδιοπομπαίος τράγος;». Στις 8.00 μ.μ., μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ακολουθεί η προβολή της ιταλικής μαύρης κωμωδίας.

Ο «Διαιτητής» του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Πάολο Τζούκα μας μεταφέρει σε ένα μικρό χωριό της Σαρδηνίας, όπου μας αποκαλύπτει μια προαιώνια έχθρα ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες, έναν έρωτα μετ’ εμποδίων, μια θανάσιμη αγροτική βεντέτα και την εκκωφαντική πτώση ενός αστέρα της διαιτησίας από τα ψηλά στα (πολύ) χαμηλά.

Ακολουθεί το τρέιλερ του «Διαιτητή»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/12/2022

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.

Στο Σκοτάδι

Αληθινή ιστορία που ξεπερνάει τα κλισέ μιας νατουραλίστικης πολιτικής καταγγελίας, μπολιάζοντας το οικογενειακό δράμα της με στοιχεία ταινίας θρίλερ.