Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 17/12

Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και ένα συγκινητικό animation της Pixar, μαζί με μία ιταλο-αργεντίνικη κωμωδία, μία γαλλική ιστορία ενηλικίωσης και μία κοινωνικοπολιτική αλληγορία για τη σύγχρονη Ρωσία θα προβάλλονται από την ερχόμενη Πέμπτη στους κινηματογράφους.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 17/12

Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και ένα συγκινητικό animation της Pixar, μαζί με μία ιταλο-αργεντίνικη κωμωδία, μία γαλλική ιστορία ενηλικίωσης και μία κοινωνικοπολιτική αλληγορία για τη σύγχρονη Ρωσία θα προβάλλονται από την ερχόμενη Πέμπτη στους κινηματογράφους.

Ένας Άλλος Κόσμος

Σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η δεύτερη ταινία του μετά το «Αν…» θα ήταν γεγονός ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του Τζέι Κέι Σίμονς. Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για το «Χωρίς Μέτρο» ηθοποιός είναι το κερασάκι στην τούρτα της ερωτικής τριλογίας –σε συμπαραγωγή του OTE TV– που θα παρουσιάσει ο δημοφιλέστατος Παπακαλιάτης, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου και του πρωταγωνιστή. Η αναζήτηση του έρωτα, αγαπημένου θέματος του δημιουργού, από τρεις γενιές Ελλήνων και ξένων διανθίζεται με μια δόση Ιστορίας αλλά και πραγματικότητας, καθώς εκτυλίσσεται στο δύσκολο σήμερα της χώρας μας. Ένα πολυεθνικό καστ θα φλερτάρει, θα ερωτευτεί και θα αγαπήσει υπό το ευαίσθητο βλέμμα του Παπακαλιάτη, ο οποίος έχει πάντα τον τρόπο να κάνει το μεγάλο κοινό να συγκινηθεί και να δακρύσει.

Ο Καλόσαυρος

Ένας καλόκαρδος δεινόσαυρος πρωταγωνιστεί στο καινούργιο animation της Pixar. Σε αυτήν την εκδοχή της γήινης ιστορίας ο πλανήτης δεν χτυπήθηκε από τον περιώνυμο καταστροφικό αστεροειδή πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια και οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν ποτέ. Ο Άρλο όμως, ο 3D Απατόσαυρος της Pixar, είχε αρκετά περιπετειώδη πορεία, με αντικαταστάσεις, αλλαγές συντελεστών και καθυστερήσεις μέχρι να φτάσει στην οθόνη ξεχειλίζοντας καλοσύνη. Έχοντας νωρίτερα χάσει τον πατέρα του σε δυστύχημα, θα συναντήσει έναν πιτσιρίκο των σπηλαίων και οι δυο τους, απόκληροι δύο διαφορετικών κοινωνιών, θα αναπτύξουν μιαν ασυνήθιστη φιλία. Καθώς διασχίζει μια σειρά από αφιλόξενα τοπία μαζί με τον πρωτόγονο σύντροφό του, ο μικρός καλόσαυρος θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του. Εκείνος θα συνειδητοποιήσει για πόσα είναι ικανός και οι θεατές ότι αυτά τα άτιμα σαυρόποδα μπορoύν να είναι πολύ συγκινητικά.

Ο Διαιτητής

Ασπρόμαυρη ιταλο-αργεντίνικη ποδοσφαιρική κωμωδία. Εμπνευσμένος από μια σειρά πραγματικών σκανδάλων από τον κόσμο του αθλητισμού, ο πολυβραβευμένος για τις μικρού μήκους και τα διαφημιστικά του, Πάολο Τζούκα, μας χαρίζει μια κοφτερή σάτιρα-κριτική στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, με εκθαμβωτική ασπρόμαυρη φωτογραφία και μια εικονοκλαστική σκηνοθεσία, γεμάτη ξεκαρδιστικές βιβλικές αναφορές και απροσδόκητες μιούζικαλ και γουέστερν επιρροές, ο «Διαιτητής» ξετυλίγει μια διαχρονική ιστορία για τη στρογγυλή θεά, τον έρωτα και το πεπρωμένο, στην καλύτερη παράδοση της αθάνατης ιταλικής κωμωδίας.

Με το Κεφάλι Ψηλά

Γαλλική ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, επίσημη έναρξη του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών. Η ιστορία ενός ατίθασου, απροσάρμοστου νεαρού δίνει την ευκαιρία στην ηθοποιό («Polisse» ) και σκηνοθέτιδα («Clement» ) Εμανουέλ Μπερκό να περιγράψει μέσα από ένα ρεαλιστικό δράμα τη σχέση νεανικής βίας και κρατικών θεσμών (εκπαιδευτικών και σωφρονιστικών), καταλήγοντας σε μια άνευ όρων διαφημιστική υποστήριξη του γαλλικού κοινωνικού κράτους. Με την Κατρίν Ντενέβ στο ρόλο μιας σοφής και υπομονετικής δικαστικού και τον εξαιρετικό πρωτοεμφανιζόμενο Ροντ Παραντό ως αυτοκαταστροφικό Μαλονί, υπογράφει μια ταινία κοινωνιολογικής ανάλυσης - άλλοτε εύκολης, άλλοτε συγκινητικής - , η οποία διαθέτει λίγες αιχμές και μια απόλυτα προβλέψιμη εξέλιξη.

Ο Ηλίθιος

Κοινωνικοπολιτική αλληγορία για τη σύγχρονη Ρωσία. Ένας υδραυλικός, ο αθώος κι ιδεαλιστής Ντίμα, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Ένα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή, αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί, γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.