Οι αυθεντικοί legends της οθόνης

Από τι είναι φτιαγμένοι οι θρύλοι; Από πού αντλούν έμπνευση οι δημιουργοί θρυλικών ταινιών και χαρακτήρων; Φυσικά, από τους πρωτοπόρους, τους αυθεντικούς ήρωες, τους ανθρώπους που καταφέρνουν να αγγίξουν την κορυφή…

Οι αυθεντικοί legends της οθόνης

Από τι είναι φτιαγμένοι οι θρύλοι; Από πού αντλούν έμπνευση οι δημιουργοί θρυλικών ταινιών και χαρακτήρων; Φυσικά, από τους πρωτοπόρους, τους αυθεντικούς ήρωες, τους ανθρώπους που καταφέρνουν να αγγίξουν την κορυφή…

Οι αυθεντικοί legends της οθόνης - εικόνα 1
Ο Τομ Χάρντι σε διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Legend»

Άλλη μια κινηματογραφική χρονιά γεμάτη ατρόμητους ήρωες είναι αυτή που διανύουμε. Αληθινοί ήρωες που ξεπέρασαν τα όρια του φθαρτού και αναδείχθηκαν σε legends. Θρύλοι που μετακόμισαν στην οθόνη για να κάνουν γνωστά τα κατορθώματά τους στους πάντες. Την αρχή έκανε ένας αγγλικός κινηματογραφικός θρύλος των καιρών μας, ο μοναδικός Τομ Χάρντι, που κλήθηκε να εκτελέσει μιας από τις πιο δύσκολες ερμηνευτικές αποστολές της σεζόν. Ο βρετανός σταρ υποδύθηκε τους δίδυμους αδελφούς Κρέι στο «Legend» («Δίδυμοι Θρύλοι») σε μια διπλή εμφάνιση-έκπληξη στην οθόνη.

Η λέξη θρύλος, όμως, έχει συνδεθεί με ένα και μόνο όνομα στην οθόνη, αυτό του Τζέιμς Μποντ. Ο Ντάνιελ Κρεγκ γράφει την δικιά του θρυλική ιστορία ως 007, ερμηνεύοντας τον κομψό πράκτορα για τέταρτη φορά στην οθόνη με το φετινό «Spectre». Ο Άγγλος σταρ που είναι ο έκτος ηθοποιός, που υποδύεται τον Τζέιμς Μποντ, πέρασε τον 007 στην νέα κινηματογραφική εποχή του. Σέξι, τραχύς, αλλά και απόλυτα γήινος κατάφερε να δώσει στον αγαπημένο πράκτορα την πλέον απολαυστική εκδοχή του στην οθόνη. Ένας πραγματικός θρύλος…

Οι αυθεντικοί legends της οθόνης - εικόνα 2

Από την άλλη, η «Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ ζουμάρει σε έναν παραγνωρισμένο ήρωα του Ψυχρού Πολέμου. Το 1957, ο Αμερικανός δικηγόρος Τζέιμς Ντόνοβαν (Τομ Χανκς) βρίσκεται εν μέσω μιας περίπλοκης διακρατικής διαμάχης που λίγο θέλει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο Ντόνοβαν υπερασπίζει έναν Σοβιετικό κατάσκοπο που συνελήφθη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Αργότερα και με κίνδυνο της ζωής του θα βρεθεί στο Ανατολικό Βερολίνο για να διαπραγματευτεί την ανταλλαγή του με τον Φράνσις Γκάρι Πάουερς, πιλότο κατασκοπικού αεροπλάνου τον οποίο κρατούν οι Σοβιετικοί… Όλα αυτά χωρίς την επίσημη αναγνώριση του αμερικανικού κράτους! Ο Τομ Χανκς σε μια ακόμη legendary ερμηνεία.

Η συνέχεια στις οθόνες κατά την διάρκεια των γιορτών είναι εξίσου θρυλική… Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ («Απόλλων 13», «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Rush» ) εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία για γυρίσει την συναρπαστική υδάτινη 3D περιπέτεια «Στην Καρδιά της Θάλασσας». Πρωταγωνιστής του ο Κρις Χέμσγουορθ («Thor») που ερμηνεύει τον ύπαρχο του φαλαινοθηρικού «Έσεξ» Όουεν Τσέις, ο οποίος το 1820 βρίσκεται, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα, ναυαγός μεσοπέλαγα όταν το πλοίο του δέχεται επίθεση από μια γιγάντια φάλαινα. Τα γυρίσματα υπήρξαν κοπιώδη και απαιτητικά, με τα μέλη του καστ να υποβάλλονται σε εντατική δίαιτα προκειμένου να πείσουν ως πεινασμένοι ναυτικοί... Ο θρυλικός κινηματογραφικός άθλος κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 31 Δεκεμβρίου.

Στις 21 Ιανουαρίου κυκλοφορεί η πολυαναμενόμενη «Επιστροφή» που περσινού οσκαρικού θριαμβευτή Αλεχάντρο Ινιάριτου. Η ταινία επιβίωσης, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, αφορά τη ζωή του θρυλικού εξερευνητή Χιου Γκλας, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από μία αρκούδα, η οποία τον τραυμάτισε σοβαρά. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ερμηνεύει τον θαρραλέο legend που θα εκδικηθεί τους συνοδοιπόρους του που τον άφησαν αβοήθητο, με τον Αμερικανό σταρ να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο του Όσκαρ!

Οι αυθεντικοί legends της οθόνης - εικόνα 3
Ο Μάικλ Φασμπέντερ στο ρόλο του Στιβ Τζομπς

Την ίδια εβδομάδα κυκλοφορεί στις αίθουσες η βιογραφία ενός ανεπανάληπτου θρύλου της πληροφορικής, του Στιβ Τζομπς. Μια κορυφαία ομάδα συντελεστών βρίσκεται πίσω από το φιλμ «Steve Jobs»… Με τον δαιμόνιο Άαρον Σόρκιν («Social Network») να διασκευάζει σεναριακά το βιβλίο του Γουόλτερ Άιζακσον, τον Ντάνι Μπόιλ («Slumdog Millionaire») να κάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα και τον Μάικλ Φασμπέντερ («Shame») να ενσαρκώνει τον διορατικό μάστερ των νέων τεχνολογιών, το αρκετά κριτικό απέναντι στον ήρωά του δράμα τρέχει κορυφαίο κινηματογραφικό λογισμικό. Μάλιστα, η ερμηνεία του Ιρλανδού σταρ αποτελεί ήδη κορυφαίο οσκαρικό φαβορί.

Montblanc Legend: ένα άρωμα θρύλος συναντά τους legends της οθόνης

Οι αυθεντικοί legends της οθόνης - εικόνα 4

Άνδρες θρύλοι οι οποίοι δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, άνδρες που δεν σε αφήνουν να τους περιγράψεις εύκολα….όπως ακριβώς και ο άνδρας που φορά το μοναδικό άρωμα Legend του οίκου Montblanc: Σίγουρος και με αυτοπεποίθηση, συγκρατημένος και όχι πολύ ομιλητικός, ζει τα αισθήματα του, το θάρρος του και τις καταδίκες του. Παρόλα αυτά χωρίς να λέει το παραμικρό, αισθανόμαστε το σκοπό και την αφοσίωση του, την προτίμησή του στο αυθεντικό, την αγάπη του για το πάθος και την ευχαρίστηση, την κουλτούρα του!

Αυτός ο φυσικά, αβίαστα δυνατός άνδρας-θρύλος, όπως το αντιλαμβάνεται ο οίκος Montblanc, ενσαρκώνεται από τον Βρετανό Simon Clark και φωτογραφίζεται από τον Γερμανό Peter Lindbergh. Η δύναμη του ασπρόμαυρου, η απλότητα της εικόνας, η υποβαθμισμένη κομψότητα του ζιβάγκο… Αυτός ανήκει σε εκείνους τους άνδρες οι οποίοι δημιουργούν το δικούς τους μύθο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.