Αφιέρωμα στον Ιλκέρ Τσατάκ από το Γκαίτε

Ο βραβευμένος με το Χρυσό Φοιτητικό Όσκαρ 2015 Γερμανός σκηνοθέτης έρχεται στην Αθήνα με αφορμή το Film Factory.

Αφιέρωμα στον Ιλκέρ Τσατάκ από το Γκαίτε

Ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός σκηνοθέτης Ιλκέρ Τσατάκ, που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοιτητικό Όσκαρ 2015, έρχεται στην Αθήνα για το αφιέρωμα που του έχει ετοιμάσει το Γκαίτε, αλλά και για ένα masterclass που θα παραδώσει στο φετινό Film Factory.

O Γερμανός δημιουργός γεννήθηκε το 1984 στο Βερολίνο, τελείωσε τη μέση εκπαίδευση στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε κινηματογράφο στο Βερολίνο και το Αμβούργο και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που έχει δυο πολιτισμικές ταυτότητες. Οι ταινίες του έχουν διακριθεί με βραβεία σε διεθνείς διοργανώσεις, με αποκορύφωμα την βράβευσή του τον περασμένο Σεπτέμβρη με το Χρυσό Φοιτητικό Όσκαρ για τη μικρού μήκους ταινία του «Sadakat».

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του αφιερώματος που έχει ετοιμάσει το ινστιτούτο Γκαίτε την Πέμπτη 10/12, στο οποίο θα προβληθεί παρουσία σκηνοθέτη το βραβευμένο «Sadakat», αλλά και η αγαπημένη του γερμανική ταινία «Love Steaks».

Επίσης, το masterclass του Ιλκέρ Τσατάκ θα γίνει το Σάββατο 12/12, στις 6.30 μ.μ. στα πλαίσια του Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Πειραιώς 256, Ταύρος, helfiac@gmail.com).

Ο ΙΛΚΕΡ ΤΣΑΤΑΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ...
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ

Ομήρου 14-16, 2103661000. Είσ.: Ελεύθερη.
Πέμπτη 10
20.00 Sadakat (Ιλκέρ Τσατάκ, 2014). Ακολουθεί συζήτηση με τον τουρκικής καταγωγής Γερμανό σκηνοθέτη για τη βραβευμένη με Χρυσό Φοιτητικό Όσκαρ ταινία.
21.00 Love Steaks (Γιάκομπ Λας, 2013). Παρουσίαση από τον Ιλκέρ Τσατάκ.

Στα πλαίσια συνεργασίας του Ινστιτούτου Γκαίτε με το τέταρτο Film Factory θα προβληθούν και άλλα γερμανικά Όσκαρ ή παραλίγο Όσκαρ Μικρού Μήκους καθώς και την πολυβραβευμένη φοιτητική ταινία του Φίλιππου Τσίτου «Parlez-moi d´ amour» από 12 έως 14 Δεκεμβρίου στην Καλών Τεχνών. Ακολουθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΣΚΑΡΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΟ FILM FACTORY
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πειραιώς 256, Ταύρος. Ελληνικοί υπότιτλοι. Είσ.: Ελεύθερη.

Σάββατο 12
13.00 Rabbit a la Berlin (Μπάρτεκ Κονόπκα & Πιοτρ Ροσολόφσκι, 2009)
Κυριακή 13
15.15 Schwarzfahrer (Πέπε Ντάνκαρτ, 1992)
17.45 Balance (Κριστόφ και Βόλφγκανγκ Λαουενστάιν, 1989)
Δευτέρα 14
15.15 Η Μεγαλύτερη Εφεύρεση του Gregor (Γιοχάνες Κίφερ, 2001)
17.45 Parlez-moi d’ amour (Φίλιππος Τσίτος, 1994)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.