Τρέιλερ από άλλον πλανήτη για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

Το τελευταίο τρέιλερ της έβδομης ταινίας του μυθικού franchise μόλις κυκλοφόρησε και οι εικόνες που μας αποκαλύπτει είναι πραγματικά εντυπωσιακές

Τρέιλερ από άλλον πλανήτη για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

Η αγορά των δικαιωμάτων της ανεπανάληπτης space opera από την Disney, υπήρξε η αφορμή για να αναγεννηθεί ο sci-fi θρύλος στην οθόνη. Κυρίες και κύριοι, ο «Πόλεμος των Άστρων» επιστρέφει δριμύτερος ως μια μοντέρνα περιπέτεια φαντασίας που δείχνει αποφασισμένη να κερδίσει σε χρόνο ρεκόρ τον χαμένο κινηματογραφικό χρόνο.

Το τελευταίο και πιο πλήρες τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, δεν αρκείται στα οπτικά εφέ αιχμής, την ιλιγγιώδη αφηγηματική ταχύτητα και την άφθαρτη φουτουριστική αισθητική της σειράς, αλλά μας παρουσιάζει έναν-έναν τους νέους ήρωες της περιπέτειας. Ο Τζον Μπογιέγκα, που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστή εκπαιδευόμενο τζεντάι Φιν, μας εξομολογείται ότι «μεγάλωσα για να κάνω ένα πράγμα, αλλά έχασα τον σκοπό μου», ενώ η Ντέιζι Ρίντλεϊ, η σκληροτράχηλη συνοδοιπόρος του Ρέι, μας συστήνεται ως «κανένας». Την ίδια στιγμή, ο νέος πανίσχυρος κακός Κίλο Ρεν (τον ερμηνεύει ο Άνταμ Ντράιβερ) απευθύνει το λόγο στον υπερ-κακό Νταρθ Βέιντερ λέγοντάς του ότι «θα τελειώσω αυτό που ξεκίνησες».

Ο Χάρισον Φορντ είναι αυτός που εμφανίζεται τελευταίος για να μας θυμίσει τις χρυσές εποχές του franchise και να μας γεμίσει με σινεφιλική νοσταλγία. Οι εντυπωσιακές σκηνές μάχης που φανερώνονται στο τελικό τρέιλερ δείχνουν ότι ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος/παραγωγός της ταινίας Τζέι Τζέι Έιμπραμς («Star Trek», «Lost», «Super 8») μάλλον είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να εκσυγχρονίσει τον άφθαρτο κινηματογραφικό θρύλο. Βέβαια, αυτό θα αποδειχτεί στην οθόνη -και μόνον εκεί.

Φέτος κρεμάστε και κάνα… φωτόσπαθο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, γιατί το «Star War: Επεισόδιο VII – Η Δύναμη Ξυπνάει» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Δεκεμβρίου του 2015.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του έβδομου επεισοδίου της μυθικής space opera

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.