Οι ταινίες που θα δούμε στα αθηναϊκά σινεμά από την Πέμπτη 22/10

Ο βραβευμένος στις Κάνες Λάνθιμος, ο νέος τρομο-Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ένας τρισδιάστατος παιδικός μύθος και έξι ακόμη ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα!

Οι ταινίες που θα δούμε στα αθηναϊκά σινεμά από την Πέμπτη 22/10

Ο βραβευμένος στις Κάνες Λάνθιμος, ο νέος τρομο-Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ένας τρισδιάστατος παιδικός μύθος και έξι ακόμη ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα!

Ο Αστακός

Πάντα κυνικός, παράξενα τρυφερός, κωμικός και απόλυτα ανορθόδοξος, ο ηγέτης του Greek Weird Wave διατηρεί την αποστασιοποιημένη ματιά τού «Κυνόδοντα» (ο συνσεναριογράφος Ευθύνης Φιλίππου, ο φωτογράφος Θύμιος Μπακατάκης και ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης δίνουν και πάλι το «παρών») και μας μεταφέρει σε ένα μέλλον όπου οι μοναχικοί άνθρωποι, όπως ο πρόσφατα διαζευγμένος Ντέιβιντ, εγκλείονται σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο, υποχρεωμένοι εντός 45 ημερών να βρουν ταίρι. Αν όχι, μεταμορφώνονται σε ζώα και εγκαταλείπονται στο δάσος, το οποίο όμως κρύβει τα δικά του επικίνδυνα μυστικά. Αλληγορία πάνω στους κοινωνικούς κανόνες που καθορίζουν μια κομφορμιστική ερωτική συμπεριφορά, ο «Αστακός» είναι μια πικρή, ανησυχητική σάτιρα που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες και καθιέρωσε τον Λάνθιμο πανευρωπαϊκά ως ένα από τα μεγαλύτερα σκηνοθετικά ταλέντα της γενιάς του.

Πορφυρός Λόφος

Επιστροφή στον ανεπανάληπτο στιλιζαρισμένο τρόμο του «Λαβύρινθου του Πάνα»; Αυτό υπόσχεται ο Μεξικανός γητευτής του φανταστικού Γκιγέρμο ντελ Τόρο, ο οποίος επιστρέφει στο αγαπημένο του είδος με ένα πρωτοκλασάτο καστ. Το νέο θρίλερ του μας μεταφέρει στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα και σε μια γκοθ έπαυλη, όπου μετακομίζει η νεαρή συγγραφέας Έντιθ Κάσινγκ μετά την ερωτική περιπέτειά της με τον σερ Τόμας Σαρπ. Εκεί όμως θα συναντήσει μια σειρά από άγνωστες μεταφυσικές παρουσίες, σε μια σκοτεινή κατάδυση στον κόσμο των πνευμάτων.

Ξενοδοχείο για Τέρατα 2

Στο δεύτερο μέρος της τρισδιάστατης κωμωδίας τρόμου της Sony Pictures Animation μπορεί ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος να παραμένουν ίδιοι, η πελατειακή πολιτική όμως στο πολυτελές θέρετρο του πρίγκιπα του σκότους έχει αλλάξει αρκετά. Από τότε που η κόρη του Μέιβις και ο Τζόνι απέκτησαν τον γιο τους ο Δράκουλας έχει μαλακώσει κι έχει ανοίξει το ξενοδοχείο του στους ανθρώπους. Προς μεγάλη απογοήτευση του παππού όμως, ο πιτσιρίκος δεν έχει κληρονομήσει τα αιμοδιψή γονίδιά του. ο χαριτωμένος κοκκινομάλλης Ντένις δεν μοιάζει καθόλου με τη σκοτεινή πλευρά της οικογένειας. Όταν το ζευγάρι φεύγει για μια επίσκεψη στους γονείς του Τζόνι, o κόμης αποφασίζει να κάνει, με τη βοήθεια του Φρανκενστάιν, του Αόρατου Ανθρώπου, της Μούμιας και του Λυκάνθρωπου, εντατικά μαθήματα τερατοσύνης στον εγγονό του, ο οποίος πρέπει επιτέλους να πετάξει, να βγάλει κυνόδοντες και με κάποιον τρόπο να ενσαρκώσει τα βαμπιρικά πρότυπα. Την ώρα που η εκπαίδευση είναι σε εξέλιξη, ο πατέρας του Βλαντ, βρικόλακας παλαιών αρχών, εμφανίζεται απρόσμενα και η μάχη του παλιού με το καινούργιο δείχνει πλέον αναπόφευκτη.

Παν

Ο ήρωας που συνέλαβε το μυαλό του Τζ.Μ. Μπάρι πριν από έναν αιώνα και κάτι παραμένει ακόμη καλλιτεχνικά αεικίνητος και σκανδαλιάρης. Μάλιστα, τώρα αποτελεί τον μικρό αρχηγό μιας τεράστιας χολιγουντιανής εκστρατείας που υπόσχεται να μετατρέψει το φανταστικό κόσμο του Πίτερ Παν σε ένα ανεπανάληπτο φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με το πρώτο τρέιλερ της ταινίας να δικαιώνει απόλυτα τον παραπάνω χαρακτηρισμό. Αυτή η φρέσκια ματιά πάνω στο κλασικό παραμύθι ακολουθεί το ορφανό αγόρι στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα μάθει τι σημαίνει να διασκεδάζεις με την καρδιά σου αλλά και να κινδυνεύεις από άγνωστους, μοχθηρούς εχθρούς. Ο μικρός ήρωας θα ανακαλύψει στη μαγική χώρα το πεπρωμένο του και θα γίνει το ατρόμητο αγόρι που έγινε γνωστό ως Πίτερ Παν. Ο Χιου Τζάκμαν μπαρκάρει στο project ως Μαυρογένης, ο Γκάρετ Χέντλαντ ως Τζέιμς Χουκ και η Ρούνι Μάρα ως Τάιγκερ Λίλι, ένα ρόλο με τον οποίο φλερτάρισαν πολλές σταρ. Ο 12χρονος Αυστραλός Λέβι Μίλερ κάνει το σούπερ ερμηνευτικό του breakthrough στον επώνυμο ρόλο, ενώ ο στιλίστας Τζο Ράιτ της «Εξιλέωσης» είναι σίγουρο ότι σκηνοθετικά θα προσθέσει το κάτι παραπάνω.

Επιστροφή στην Ιθάκη

Ο Λοράν Καντέ («Ανάμεσα στους Τοίχους») ταξιδεύει ως την Κούβα για ένα νοσταλγικό δράμα χαρακτήρων. Πέντε φίλοι από τα παλιά βρίσκονται σε μία ταράτσα της ηλιόλουστης Αβάνας. Αφορμή της συνάντησης τους, ο εορτασμός της επιστροφής του ενός, μετά από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη. Μέχρι την αυγή, ο Αμαντέο, ο Άλντο, η Τάνια, ο Ράφα και ο Έντι συζητούν, χορεύουν, πίνουν, καπνίζουν, παρηγορούν ο ένας τον άλλον, θυμώνουν, τραγουδούν και πάνω απ' όλα μοιράζονται... όνειρα, μνήμες, συναισθήματα και ιστορίες της ισχυρής τους φιλίας.

Love

Ο Γκασπάρ Νοέ γυρίζει καλλιτεχνικό πορνό σε 3D. Πραγματικό σεξ με ερασιτέχνες ηθοποιούς, τρίο, αυνανισμοί, τρανσέξουαλ, 3D εκσπερματώσεις… Το νέο φιλμ του provocateur Αργεντινο-γάλλου σκηνοθέτη τού «Μη Αναστρέψιμος» είναι το προκλητικότερο της καριέρας του, ένα λάγνο παραλήρημα βουτηγμένο στην ακολασία, στα ναρκωτικά και στην παριζιάνικη τρέλα, αποτελώντας μια ακανόνιστη αφήγηση των ερωτικών αναμνήσεων ενός Αμερικανού σκηνοθέτη. Ο Μέρφι θυμάται τις μέρες –και κυρίως τις νύχτες– που πέρασε μαζί με την Ηλέκτρα, μια όμορφη νεαρή κοπέλα που γνώρισε σε ένα πάρτι. Οι δυο τους θα ζήσουν για δύο χρόνια έναν παράφορο έρωτα γεμάτο σεξουαλικούς πειραματισμούς και πρωτόγνωρες εμπειρίες, μέχρι εκείνος να γνωρίσει και να αφήσει έγκυο την Ομί. Αλήθεια, όμως, πού να βρίσκεται τώρα η Ηλέκτρα;

Ο Σεφ που Έπαιζε με τη Φωτιά

Γαστριμαργική κομεντί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ μπορεί να μην πέτυχε πολλά στο πρώτο του φλερτ με τις κατσαρόλες, όταν υποδύθηκε τον executive chef Τζακ Μπουρντέν στη βραχύβια σειρά του Fox «Κουζίνα εμπιστευτικό», όμως πλέον θέτει υψηλό στόχο: πάει για αστέρι Michelin. Στο μαγειρικό δράμα του Τζον Γουέλς (του all star cast δράματος «Αύγουστος»), που θα λεγόταν «Σεφ» αν ο Τζον Φαβρό δεν είχε καπαρώσει τον ομολογουμένως όχι και τόσο πρωτότυπο τίτλο για τη δική του τετράτροχη ταινία που κυκλοφόρησε πέρυσι, ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός ενσαρκώνει έναν σεφ: παθιασμένος, ταλαντούχος, αλλά ζορισμένος από την πίεση των απαιτήσεων της υψηλής μαγειρικής κι επιρρεπής στις καταχρήσεις, καταλήγει να χάσει το εστιατόριό του λόγω της ακραίας συμπεριφοράς του. Προφανώς το θέλει πίσω. Και θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με πολλούς προσωπικούς δαίμονες για να κυνηγήσει το απόλυτο γαστρονομικό λάβαρο, το τρίτο αστέρι Michelin.

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός

Ριμέικ της κλασικής ελληνικής κωμωδίας που μας μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη του 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη, την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα το γαμπρό του. Έτσι ενώ ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγο του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει την Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα.

Ακούσια

Η δεύτερη, γυρισμένη το 2008 ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ («Ανωτέρα Βία»). Η ταινία αποτελείται από πέντε παράλληλες και ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες, με κοινό θέμα την ομαδική ανθρώπινη συμπεριφορά και, ειδικότερα, την αδυναμία των ανθρώπων να υπερασπιστούν άλλους ανθρώπους, αλλά και τα πιστεύω τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.